Ajankohtaista


Uutiset
15.10.2021

Taloustutkimus 50 v | Kuntien yritysmyönteisyyttä tutkittiin jo 80-luvulla

Kunnanjohtajan ja -valtuuston mielessä on varmasti monta asiaa, mutta yritystoiminnan saaminen kuntaan on elinehto. Yritykset tuovat verotuloja, työpaikkoja ja asukkaita, mutta ne myös harkitsevat tarkkaan mihin sijoittuvat.

Uutiset
14.10.2021

Ainutlaatuinen tutkimus kaupunkiasumisesta valmistumassa

Juuri valmistuva Kaupunkiasuminen Suomessa -tutkimuksemme kertoo mm. suomalaisten kaupunkiasujien toiveet ja tarpeet tulevaisuuden ihannekotiin.

Uutiset
30.09.2021

Taloustutkimus on ostanut Insight360 Oy:n liiketoiminnan

Taloustutkimus Oy ja Insight360 Oy ovat 30.9.2021 sopineet kaupasta, jossa Insight360 Oy:n liiketoiminta siirtyy Taloustutkimus Oy:lle.   Insight360 Oy on arvo- ja asenneperustaisia segmentointitutkimuspalveluja yrityksille, järjestöille ja julkisen hallinnon yksiköille tarjoava yritys, joka on osa Kotimaa-konsernia.  Taloustutkimus Oy on asiantuntija- ja myyntiorganisaatio, joka suunnittelee ja toteuttaa yritysten ja julkisen sektorin toimeksiannosta sekä omana tuotantonaan erilaisia markkina- ja mielipidetutkimuksia. Lisäksi Taloustutkimus tuottaa samoille tahoille Data Science -palveluja sekä markkinoinnin kohderyhmien muodostamisen palveluja. Taloustutkimus Oy:n liikevaihto tulee vuonna 2021 olemaan noin 8,8 miljoonaa Euroa. ”Innovatiivinen, segmentointiin pohjautuva tutkimuskonsepti vahvistaa entisestään Taloustutkimus Oy:n laajaa palveluvalikoimaa, erityisesti kohderyhmien muodostamisessa aina kampanjoiden kohdentamiseen asti”, toteaa Taloustutkimus Oy:n toimitusjohtaja Jari Pajunen. ”Olen iloinen, että kehittämämme ja markkinoilla hyvin jalansijaa saanut tutkimuskonseptimme pääsee ympäristöön, jossa se voi kehittyä palvelemaan nykyisiä ja uusia asiakkaita yhä laajemmin ja paremmin”, sanoo Insight360 Oy:n toimitusjohtaja Perttu Hillman. Kaupan myötä Insight360 Oy:n tieto- ja tutkimuspalvelut jatkuvat normaaliin tapaan Taloustutkimus Oy:n toteuttamina.
Uutiset
21.09.2021

Uutta osaamista taloon

On ilo kertoa, että olemme saaneet nyt syksyn mittaan useita uusia osaajia niin tutkimus- kuin data science -tiimeihimme.

Uutiset
21.09.2021

Ruoan ostotottumukset muuttumassa pysyvästi

Syyskuussa valmistuvan Suomi Syö -tutkimuksemme ennakkotietojen mukaan ruoan ostotottumukset ovat muuttuneet korona-ajan vaikutuksesta merkittävästi. Mutta mitkä korona-ajan vaikutuksista jäävät pysyviksi?

Uutiset
21.09.2021

Maku- ja tuotetestausta keskeisellä paikalla Kaisaniemessä

Tuotteiden maku- ja tuotetestaus on monien mahdollisuuksien maailma. Uudistetut testitilamme sijaitsevat joukkoliikenteen solmukohdassa Helsingin Kaisaniemessä.

Uutiset
21.09.2021

Taloustutkimus 50 v | Tutkimusten laatu vaatii tarkkailua

Vuoden 1992 Tutkimusidea -lehdessämme oli tutkimusuutisointi tutkimushaastatteluiden laadun valvonnasta eli haastatteluiden tarkkailusta kuten sitä itse kutsumme.

Uutiset
21.09.2021

Projektiiviset menetelmät paljastavat brändin mielikuvalliset ja emotionaaliset teemat

Oletko koskaan miettinyt, millainen brändisi olisi ihmisenä tai miten se käyttäytyisi juhlissa kilpailijabrändien kanssa? Entä miltä näyttää brändisi sielu kuluttajien silmin?