Suomi Syö -tutkimus

Ajankohtaisia faktoja sekä muuttuvia trendejä suomalaisten suhtautumisesta ruokaan, ruokailuun ja ruoan hankintaan.

Ota yhteyttä


Mitä tietoa Suomi Syö -tutkimus pitää sisällään?

Vuodesta 1985 asti tehtyä kyselytutkimusta suomalaisten ruokailuun liittyen tehdään vuosittain ja siihen vastaavat nettikyselynä 15–79-vuotiaat suomalaiset. Tuoreet tulokset ovat tilattavissa vuosittain, julkistuksen ajoittuessa 2022 alkaen kesälle.

Suomi Syö -tutkimuksen avulla voit päivittää tietosi tärkeimmistä ruokailmiöistä. Missä mennään mm. kotimaisuuden, ympäristöarvojen ja luomutuotteiden suhteen? Entä kiinnostaako kuluttajia ruoan verkkokauppa tai ravintolaruoan kotiinkuljetus? Ja lukemattomia muita kiinnostavia aiheita. Esimerkiksi miten ruoan mahdollinen hinnan nousu vaikuttaa kulutustottumuksiin?

Tutkimuksen sisältöä uudistetaan joka vuosi. Tilaamalla tutkimusraportin saat kattavan ja ajankohtaisen tietopaketin, ja sinun on mahdollista tilata myös vain sinua kiinnostavat osiot.

Tutkimme mm. seuraavia teemoja:

Ravintolat

Ravintoloissa asioiminen ja ravintolaruoan kotiinkuljetuspalveluiden käyttö

Trendit ja vastuullisuus

Ruoanlaittoon, kotimaisuuteen, terveellisyyteen, luomuun ja ympäristöön liittyvät asenteet

Ruokaostokset

Ruokaostoksiin ja ruoanvalintaan liittyvät teemat

Tuoteryhmät

Eri tuoteryhmien käyttö ja käytön näkymät

+ Ajankohtaiset aiheet

Joka vuosi mukaan otetaan ajankohtaisia teemoja

+ Syventävää analytiikkaa

Data Science -tiimimme tuottaa tuloksista vuosittain myös syvällisempiä analyysejä

+ Katse tulevaisuuteen

Kuinka maailma muuttuu ja miten kaikki vaikuttaa ruokailu- ja ostotottumuksiin?


Ota yhteyttä

Kerron mielelläni lisää Suomi Syö -tutkimuksesta sekä muista ruokaan, ruokailuun ja ravintoon liittyvistä tutkimuksista ja palveluista!

Lintunen Merja

Senior Insight Manager merja.lintunen@taloustutkimus.fi 010 758 5310