Suomi Syö -tutkimus

Ajankohtaisia faktoja sekä muuttuvia trendejä suomalaisten suhtautumisesta ruokaan, ruokailuun ja ruoan hankintaan.

Ota yhteyttä


Mitä tietoa Suomi Syö -tutkimus pitää sisällään?

Vuodesta 1985 asti tehtyä kyselytutkimusta tehdään vuosittain ja siihen vastaavat  kirje- ja nettikyselynä 15–79-vuotiaat suomalaiset. Tuoreet tulokset ovat tilattavissa vuosittain syyskuussa.

Suomi Syö -tutkimuksen avulla voit päivittää tietosi tärkeimmistä ruokailmiöistä. Missä mennään mm. kotimaisuuden, ympäristöarvojen ja luomutuotteiden suhteen? Entä kiinnostaako kuluttajia ruoan verkkokauppa tai ravintolaruoan kotiinkuljetus? Tuoreet tutkimustulokset valmistuivat syyskuussa.

Tutkimuksen sisältö vuorottelee joka toinen vuosi,  mutta sitä myös päivitetään ajankohtaisella osuudella  joka vuosi. Tilaamalla tutkimusraportin saat siis kattavan ja ajankohtaisen tietopaketin, sinun on mahdollista tilata vain sinua kiinnostavat osiot.

Tutkimme mm. seuraavia teemoja:

Ruokailuraportti

Kotitalouksien ruokailukäytännöt

Vastuullisuus -raportti

Kotimaisuuteen, luomuun, lähiruokaan ja ympäristöön liittyvät asenteet

Ostoraportti

Ruokaostoksiin ja ruoanvalintaan liittyvät teemat

Tuoteryhmäraportti

Valmisruoka ja Food to go -ruoka, Liha, kana ja leikkeleet, Kasvisruoka, Kala- ja äyriäistuotteet

+ Ajankohtaiset aiheet

Joka vuosi mukaan otetaan ajankohtaisia teemoja

+ Syventävää analytiikkaa

Data Science -tiimimme tuottaa tuloksista vuosittain myös syvällisempiä analyysejä

+ Katse tulevaisuuteen

Korona-pandemian myötä olemme suunnanneet katsetta yhä enemmän tulevaisuuteen. Kuinka maailma muuttuu ja mitkä muutokset ovat pysyviä?


Ota yhteyttä

Kerron mielelläni lisää Suomi Syö -tutkimuksesta sekä muista ruokaan, ruokailuun ja ravintoon liittyvistä tutkimuksista ja palveluista!

Lintunen Merja

Senior Insight Manager merja.lintunen@taloustutkimus.fi 010 758 5310