Vaikuta vastaamalla!

Uskomme, että asioita tutkimalla voidaan rakentaa parempaa maailmaa, parempaa Suomea, parempaa yhteiskuntaa. Uskomme, että tutkittuun, oikeaan, ja luotettavaan pohjautuva päätöksenteko on parasta mahdollista. Uskomme myös, että tutkittu tieto hyödyttää viime kädessä meitä kaikkia, jokaista suomalaista. Tutkimuksiin osallistuminen on pieni vaiva siitä, että saa kertoa mielipiteensä asioihin, pääsee vaikuttamaan meitä kaikkia koskevaan päätöksentekoon. Toimeksiantajiamme ovat kaikki yhteiskunnan toimijat; valtiosta yksityisiin yrityksiin, järjestöistä puolueisiin. Siksi tutkimuksemmekin aiheet vaihtelevat politiikasta  jogurttien sokerisuuteen. Yhtä kaikki, yhtään tutkimusta ei tehdä turhaan vaan kaikkia tutkimustuloksia käytetään jonkin päätöksenteon tukena.

Toinen kivijalkamme on puolueettomuus sekä luottamus meidän ja vastaajiemme välillä. Jokainen vastaajamme voi olla aina varma siitä, että hänen antamiaan vastauksia käsitellään huolellisesti, luottamuksellisina, ja anonyymisti. Puolueettomuus puolestaan tarkoittaa sitä, että suunnittelemme ja analysoimme tutkimukset mahdollisimman objektiivisesti, ilman värityksiä ja vinoumia, sellaisena kuin vastaajamme ovat vastanneet. Puolueettomuus ja neutraalisuus on johtava arvomme.

Miten voin osallistua tutkimuksiin?

Voit saada meiltä puhelun, vastaanottaa postitse kyselylomakkeen, saada sähköpostikutsun (osoitteesta @taloustutkimus.net) tai haastattelijamme voi soittaa ovikelloasi tai pyytää julkisella paikalla vastaamaan kyselyyn / täyttämään kyselylomakkeen. Vastaaminen on aina vapaaehtoista.

Voit liittyä myös nettipaneeliimme, jolloin saat tutkimuskutsuja sähköpostiisi. Voit vastata vain kyselyihin, jotka sinua kiinnostaavat. Nettipaneelissa vastaajien kesken arvotaan myös palkintoja! Arpaonnen sattuessa kohdalle siitä ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

LIITY NETTIPANEELIIN

Onko haastattelija / soittaja / tutkimuskutsu Taloustutkimuksesta?

4 tapaa tunnistaa tutkimushaastattelijamme:

 1. Teemme puhelinhaastatteluita ainoastaan seuraavista numeroista:
  09 4245 1290 / +358 9 4245 1290
  09 3158 0001 / +358 9 3158 0001
  040 940 1516 / +358 40 940 1516

 2. Tutkimushaastattelija voi soittaa muustakin numerosta sopiakseen haastatteluaikaa tai esimerkiksi videohaastattelusta,
  mutta ei koskaan kysy henkilötunnusta tai pankkitietoja. Haastattelija kertoo aina olevansa Taloustutkimuksesta.

 3. Emme koskaan myy tai markkinoi mitään haastattelujen yhteydessä.

 4. Teemme myös ovelta-ovelle -haastatteluja ympäri Suomea.  Haastattelijamme tunnistaa kaulanauhassa olevasta kuvallisesta valtuuskortista.

 5. Sähköpostitse lähetetyt tutkimuskutsumme tulevat domainista taloustutkimus.net

HUOM! Viime aikoina olemme saaneet yhteydenottoja "Taloustutkimuskeskuksen" tai "Tutkimuskeskuksen" nimissä tehtävistä nettikyselyistä. Näiden kyselyjen ilmeinen pyrkimys on tutkimuksen varjolla kerätä yhteystietoja markkinointikampanjoita varten.  Taloustutkimus Oy:llä ei ole mitään tekemistä kyseisen tahon tai kyselyjen kanssa. Kaikissa omissa tutkimuksissamme ilmaisemme  selkeästi, että ne ovat Taloustutkimus Oy:n toteuttamia, ja/tai että haastattelijamme soittaa Taloustutkimus Oy:stä, tai ovelta-ovelle -tutkimuksissa, että haastattelija on töissä Taloustutkimus Oy:ssä, ei missään muussa samankaltaisen kuuloisessa organisaatiossa. Taloustutkimus Oy ei kerää yksittäisten kuluttajien yhteystietoja kampanjoita varten.

Vastaamalla tuet suomalaista työtä!

Taloustutkimus on perustettu vuonna 1971 ja on suurin suomalaisomisteinen markkinatutkimusyritys. Työllistämme noin 60 vakituista työntekijää sekä yli 200 tutkimushaastattelijaa ympäri Suomea.

3160 euroa hyväntekeväisyyteen!

Vastaajamme ohjasivat vastauspalkkioitaan hyväntekeväisyyteen vuonna 2023 seuraavasti:

 • Pelastakaa Lapset 1710 euroa
 • Suomen luonnonsuojeluliitto 930 euroa
 • Suomen Pakolaisapu 480 euroa
 • Unicef - Ukrainan lapsille 20 euroa
 • SOS-Lapsikyläsäätiö 20 euroa

Kiitos kaikille vastaamisesta sekä hyvän kierrättämisestä!