Ajankohtaista


Kauppalehti-yhteistyö
13.02.2024

Kuuluuko kuntasi voittajiin vai häviäjiin? Hyödynnä tutkimusdataa vetovoimaisuuden lisäämisessä

Lue lisää
Uutiset
13.02.2024

Miten presidentinvaalimittaukset menivät, omasta mielestämme

Ehdokkaiden kannatusmittaukset saivat poikkeuksellisen paljon huomiota juuri käytyjen presidentinvaalien yhteydessä.  Mittauksia tilasiva totutun kahden median (HS, YLE) lisäksi muutkin mediat. Ennen ensimmäistä kierrosta mittaukset tai erityisesti Taloustutkimuksen tekemän mittauksen puuttuminen nousi puheenaiheeksi. Lisäksi keskusteltiin siitä, mikä on mittausten tulosjulkistusten vaikutus ehdokkaiden kannatuksiin ja äänestysaktiivisuuteen.

Uutiset
12.02.2024

Hyvä työnantajamielikuva auttaa organisaatiota houkuttelemaan osaavia työntekijöitä

Parhaimmillaan hyvä työnantajamielikuva on organisaatiolle merkittävä kilpailuetu, joka varmistaa riittävän osaamisen ja liiketoiminnan jatkuvuuden myös tulevaisuudessa. Työnantajamielikuvan tulisikin olla yksi organisaation ylimmän johdon seurantamittareista.

Uutiset
16.01.2024

Ethän sekoita meitä Taloustutkimuskeskukseen

Viime aikoina olemme saaneet yhteydenottoja "Taloustutkimuskeskuksen" nimissä tehtävistä nettikyselyistä. Näiden kyselyiden ilmeinen pyrkimys on tutkimuksen varjolla kerätä yhteystietoja erilaisia  markkinointikampanjoita varten. Taloustutkimus Oy:llä ei ole mitään tekemistä kyseisen tahon tai kyselyiden kanssa! Taloustutkimuskeskuksen kyselyjen takana on LeadSpark Oy -niminen yritys, mikä ei liity mitenkään Taloustutkimukseen. Kaikissa Taloustutkimuksen tutkimuksissa ilmaisemme selkeästi, että ne ovat Taloustutkimus Oy:n toteuttamia. Taloustutkimus Oy ei kerää tutkimusvastaajien yhteystietoja kampanjoita varten.
Uutiset
16.01.2024

Martelalla paras yritysmielikuva päättäjien joukossa

Martela sai Taloustutkimuksen vuoden 2023 Työelämän päättäjät (TEP) -tutkimuksessa parhaan yleisarvosanan. Kymmenen parhaan joukkoon pääsi tänä vuonna myös kaksi muuta yritystä toimialalta toimistokalusteet: Isku ja Lundia.

Uutiset
09.01.2024

Tampereen vetovoima on yhä suurempi

Taloustutkimuksen loppuvuonna 2023 toteuttaman Muuttohalukkuus Suomessa -tutkimuksen mukaan peräti 38 prosenttia 15-79 -vuotiaista suomalaisista voisi ajatella asuvansa Tampereella. Toiseksi suosituin kaupunki on Helsinki, jossa voisi kuvitella asuvansa 33 % suomalaisista, ja kolmantena on Turku 29 prosentilla. Kaikkien näiden kolmen vetovoima on kasvanut 2 prosenttiyksikköä vuodesta 2022. Muuttotilanteessa pohditaan etenkin asunnon löytymistä, asuinalueen viihtyisyyttä ja perusarjen sujumista.

Kauppalehti-yhteistyö
12.12.2023

Unohtuiko monikanavaisuus markkinatutkimuksessa? Case valtion menoleikkaukset

Lue lisää
Uutiset
11.12.2023

Tutkimusten yläikäraja poistui

Väestöä edustavia mielipidetutkimuksia on 2000-luvulla tehty pääasiassa 15–79-vuotiaille - nyt poistimme tutkimuksistamme yläikärajan.