Ajankohtaista


Uutiset
18.01.2023

Messukeskus edelleen päättäjien suosikki

Messukeskus Helsinki sai Taloustutkimuksen vuoden 2022 Työelämän päättäjät (TEP) -tutkimuksessa parhaan yleisarvosanan kuten kahtena edellisenä vuotena.

Uutiset
18.01.2023

Tervetuloa 2023!

Viimeisten kolmen vuoden aikana jokainen vuosi on ollut jollain tavalla erikoinen. Vaikka vuosi 2021 oli vielä pandemiavuosi, oli kuluttaminen kuitenkin vireää elpymisen aikaa, mikä heijastui tutkimuspalvelujen kysyntään. Myös vuosi 2022 alkoi hyvin, kunnes Venäjän aloittama hyökkäyssota muutti tilanteen kertaheitolla. Tosin vuoden 2022 viimeinen kvartaali oli jo tutkimuskysynnän kannalta rohkaiseva, mutta talouden näkymät ovat vielä epävarmat. Tutkimuspalvelut ovat luonteeltaan sellaisia, että niissä näkyy ensimmäisenä huonot ja hyvät ajat. Taloustutkimus Oy on valmistautunut tulevaan vuoteen vahvistamalla jo ennestään vahvaa tiedonkeruuosaamista ja tiedonkeruuresurssia. Näemme tässä meille uusia mahdollisuuksia. Samaan aikaan olemme panostaneet kerätyn tiedon hyödynnettävyyteen esimerkiksi niin,  että pystymme tunnistamaan lähes kaikista tutkimuksista markkinoinnin kohderyhmiä. Kohderyhmistä voidaan muodostaa mainosyleisöjä onlinemainonnan kohdentamiseksi. Yhteistyömme Sanoma Oyj:n kanssa mahdollista näiden tutkimusperusteisten yleisöjen tavoittamisen tehokkaasti. Pystymme myös yhdistämään asiakkaan omaa asiakasdataa tutkimustietoon ja julkiseen tilastotietoon ymmärryksen lisäämiseksi. Tiedot tullaan viemään tarvittaessa sujuvasti myös asiakkaan BI-järjestelmään. Emmekä tietenkään ole unohtaneet laadukkaasti kerätyn tiedon laadukasta analysointia ja visuaalisesti edustavaa dokumentointia asiakkaillemme. Meitä on täällä lähes 60 ammattilaista, jotka haluavat auttaa asiakkaitamme tekemään parempia päätöksiä ja koko suomalaista yhteiskuntaa menestymään. Osin uusin keinoin, mutta myös jo koeteltujen ratkaisujen avulla. Toivotamme asiakkaillemme menestyksekästä vuotta 2023 ja toivotamme innolla uuden vuoden tervetulleeksi! Helsingissä 18.1.2023 Jari Pajunen toimitusjohtaja
Uutiset
18.01.2023

Elinkustannusten nousu maailmanlaajuinen huoli

Venäjän ja Ukrainan välinen sota sekä COVID-pandemia vaikuttavat laajalti ja elinkustannusten noususta on tullut kriittinen tekijä.

Uutiset
17.01.2023

Pikaruokaravintolat korona-ajan voittajia

Ravintoloissa ja kahviloissa asiointi väheni selvästi koronavuosina, mutta tänä vuonna tutkimuksissa on voitu nähdä jo joitakin myönteisiä merkkejä. Erityisesti pikaruokaravintolat ovat tämän ajan voittajia.

Kauppalehti-yhteistyö
17.01.2023

Haluatko tavoittaa stadilaisen ekoautoilijan tai savolaisen urheiluhullun? Tehoa myyntiin saat vaikutusaluetiedoilla

Lue lisää
Tarjoamme markkinoiden kattavimman tietopaketin ruoan kuluttamisesta
Uutiset
15.12.2022

Tarjoamme Suomen laajimman yhdisteltävän tietopaketin ruoan kuluttamisesta

Maailma muuttuu, niin myös ruokaan ja syömiseen liittyvät asenteet ja tavat. Taloustutkimuksen vuoden 2022 ruokatutkimukset auttavat pysymään ajan tasalla. 

Uutiset
14.12.2022

Kiitos kuluneesta vuodesta kaikille asiakkaillemme, yhteistyökumppaneillemme ja tietysti myös vastaajillemme!

Vuosi on ollut haastava; pitkittynyt pandemia, teollisuuden toimitusketjuvaikeudet, sota Euroopassa, ja talouden yleisten näkymien heikkeneminen ovat kaikki luoneet epävarmuutta markkinaan. Luotettava ja oikea tieto on kuitenkin valttia kaikissa tilanteissa, sen on tämäkin aika todistanut moneen kertaan. Ja sellaisen tiedon tuottamisen ja jalostamisen parissa jatkamme edelleen myös ensi vuonna. Kiitos siis tästä vuodesta ja tervetuloa vuosi 2023! Ensi vuonna keskitymme kehittämään etenkin paikkatiedon hyödyntämistä  tutkimustulosten analysoinnissa ja viemisessä käytännön toimiksi asiakkaan organisaatiossa, sekä BI-integraatioihin asiakkaidemme kanssa. Lumisin terveisin, Taloustutkimuksen väki ps. Lahjoitimme tänäkin vuonna joululahjarahamme Pelastakaa Lapset ry:n toiminnalle
Uutiset
13.12.2022

Seinäjoki säilytti ykköspaikkansa

Yrityspäättäjien näkemykset kunnista selvitetty