Suomalaisten grillaaminen väheni kesään 2018 verrattuna – lihan grillaaminen laskussa, kasvikset nousussa

Suomalaisten grillaaminen väheni kesään 2018 verrattuna – lihan grillaaminen laskussa, kasvikset nousussa

08.10.2019

Taloustutkimuksen syyskuussa toteuttaman grillaustutkimuksen mukaan vajaa kolmannes kesällä grillanneista suomalaisista grillasi kuluneena kesänä harvemmin kuin kesällä 2018. Vielä ennen kesää tehdyssä kyselyssä vain 8 % uskoi grillaamiskertojen vähenevän. Kun tarkasteltiin eri grillaustuotteiden käyttöä, niin huomattavimmin kerrottiin grillimakkaran, naudan-, porsaan- ja lampaanlihan grillaamisen vähentyneen edelliseen kesään verrattuna.

Selkeästi eniten on lisääntynyt kasvisten, vihannesten ja juuresten grillaaminen, näitä tuotteita kesällä grillanneista 40 % ilmoittaa tuotteiden grillaamisen lisääntyneen edelliseen kesään verrattuna. Varsin selvästi on lisääntynyt myös lihaa korvaavien kasvipohjaisten tuotteiden ja kalan grillaaminen. Myös erikoismakkaroiden kohdalla on nousua edelliseen kesään.

Grillikesä 2019 -tutkimus toteutettiin henkilökohtaisina haastatteluina valtakunnallisen Omnibus-tiedonkeruun yhteydessä. Tutkimuksen ensimmäisen vaiheen tiedonkeruu toteutettiin toukokuussa ennen kuuminta grillaussesonkia ja toinen vaihe kesälomien jälkeen syyskuussa.

Lisätietoja tutkimuksen tuloksista ja elintarviketutkimuksista yleisesti:  

tutkimusjohtaja Jari Rainio, p. 010 758 5350
jari.rainio@taloustutkimus.fi
 

Arkistoon