Uutiset 23.08.2023
Jaa:

Juomien sisältämä sokeri huolettaa kuluttajia

Sokeripitoisissa juomissa käytetty makeutusaine ei ole kuluttajille merkityksetön asia. Suurin osa kuluttajista (61 %), etenkin naiset, kiinnittävät juomia ostaessaan huomiota niissä käytettyyn makeutukseen.

Juomien sisältämä sokeri herättää kuluttajissa selvästikin ajatuksia, sillä juomien sisältämästä sokerista on huolissaan lähes puolet suomalaisista. Etenkin naiset kokevat huolta asiasta ja naiset korostuvatkin niiden kuluttajien joukossa, jotka eivät käytä lainkaan sokeria tai muita makeutusaineita sisältäviä juomia. Taloustutkimuksen uuden, ensimmäistä kertaa toteutetun Juomat 2023 -tutkimuksen ennakkotietojen mukaan huolettomimmin juomien sisältämään sokeriin suhtautuvat nuoret miehet.

Juomat 2023 -tutkimus valmistuu elokuun loppuun mennessä. Tutkimus tarjoaa laajan katsauksen juomamarkkinasta sekä juomiin liittyvistä trendeistä. Tutkimuksessa on selvitetty muun muassa yli 70 juoman käyttöä, käyttökiinnostusta ja käytössä tapahtuneita muutoksia sekä kaupan omien merkkien ja valmistajien merkkien käyttöä eri juomakategorioissa. Trendiraportissa selvitetään juomiin liittyviä trendejä muun muassa vastuullisuudessa, elämyksellisyydessä, kotimaisuudessa, terveellisyydessä ja hinnoissa. Tutkimuksesta selviää esimerkiksi myös kiinnostavimmat uudet juomatuotteet ja trendit, sekä mitä terveyslupauksia pidetään kiinnostavimpana juomissa.

Tutkimustulokset hyödyttävät elintarviketeollisuutta, vähittäiskauppaa ja horeca-sektoria strategisessa suunnittelussa ja tuotekehityksen tukena. Tutkimuksen aineisto kerättiin nettikyselynä touko-kesäkuun vaihteessa. Vastaajina ovat 18–79-vuotiaat suomalaiset.

Kysy lisätietoa tutkimuksesta asiantuntijoiltamme:

Merja Lintunen
Senior Insight Manager
merja.lintunen@taloustutkimus.fi

Riitta Ristiluoma
Senior Insight Manager
riitta.ristiluoma@taloustutkimus.fi

Outi Salonen
Account & Insight Director
outi.salonen@taloustutkimus.fi