Vastaajista vastaajapersooniin – Ryhmäytin

Millaisia ovat kyselytutkimuksen vastaajat ja mikä heitä erottelee? Erotamme kyselytutkimuksen tuloksista vastaajaprofiilit ja tarjoamme tavan sekä ymmärtää että viestiä tuloksia koko organisaatiossa.


Marko Perälahti, Senior Client Director, Data Science
marko.peralahti@taloustutkimus.fi
p. 010 758 5290

Dataa vai insighttia? Liitä tutkimukseen Ryhmäytin.

Siis mikä? Luit oikein, Ryhmäytin! Jos haluat, voit korvata sanan Ryhmäytin sanalla klusterianalyysi, mutta emme halunneet kirjoittaa oppikirjaa tilastotieteen laitokselle. Sen sijaan halusimme vastata seuraavaan haasteeseen. 

Tyypillinen kyselytutkimus antaa valtavasti yksityiskohtaista dataa vastaajista. Tämän datan jalostaminen tiedoksi ja tiedon muuttaminen ymmärrykseksi ei aina – tai edes kovin usein – onnistu hetkessä taulukoita tuijottamalla. Se vaatii osaavalta tutkijalta aikaa ja perehtymistä ja kuulijalta tarkkaavaisuutta. Silti osa tiedosta saattaa mennä ohi, koska kyselytutkimuksessa paljastuu usein jotain yllättävää, jota ei hakematta löydä.

Kehitimme Ryhmäyttimen tavaksi tiivistää kyselytutkimuksesta oleellisimmat vastaajia erottelevat asiat visuaaliseen ja selkeään muotoon. Sen sijaan, että keskittyisimme siihen, mikä meitä tuloksissa kiinnostaa, annamme tehokkaan algoritmin erotella ihmisten itsensä kiinnostuksia ja ominaisuuksia eniten erottelevat tekijät. Sitten paketoimme ne sellaiseen muotoon, että ne ovat helposti ymmärrettävissä ja kommunikoitavissa asiakkaalle ja siitä eteenpäin koko organisaatioon. Ryhmäytin on kyselytutkimuksen tulkintaväline ja väylä tuloksista ratkaisuihin.

Mihin Ryhmäytin sitten tarjoaa ratkaisuja? Tieto vastaajapersoonista ja niitä vastaavista vastaajaryhmistä soveltuu esimerkiksi strategian toteuttamisen, markkinoinnin, tuotekehityksen tai viestinnän tarpeisiin – käyttötapoja on yhtä monta kuin toimijoita ja tutkimuskohteita. Jos et heti keksi, mihin tutkimukseen liittäisit Ryhmäyttimen, niin ota yhteyttä ja pohditaan ratkaisuja yhdessä!
 

Marko Perälahti
marko.peralahti@taloustutkimus.fi
p. 010 758 5290