Uutiset 12.02.2019
Jaa:

WIN European Meeting Helsingissä 31.1.–1.2.

Taloustutkimus Oy isännöi tammi–helmikuun vaihteessa globaalin WIN-verkoston Euroopan kokousta. Verkosto koostuu itsenäisistä ketjuihin kuulumattomista markkinatutkimus- ja mielipidemittausalan yrityksistä. Taloustutkimus on verkoston varsinainen jäsen ja Taloustutkimus Oy:n tytäryhtiö Turu-uuringute AS Virosta on ns. associate member.

Verkoston tarkoituksena on vaihtaa osaamista sekä muodostaa yhteenliittymiä monikansallisissa tarjouskilpailuissa. Vuotuisen korkean profiilin globaalin konferenssin lisäksi verkoston Euroopan ryhmä kokoontuu kerran vuodessa vaihtamaan kokemuksia ja esittelemään toisilleen mielenkiintoisia case-tutkimuksia.

Euroopan kokous on hyvin keskusteleva ja käytännönläheinen. Tänä vuonna oli työpajoja esimerkiksi data-analytiikasta, mobiilin hyödyntämisestä kvalitatiivisissa tutkimuksissa, brändin arvon mittaamisesta, julkisen sektorin kyselytutkimuksen prosessista sekä ongelmanratkaisusta LEGOjen avulla. Taloustutkimus Oy esitteli verkoston muille jäsenille Visual Express -tekoälysovellusta. Lisäksi vaihdoimme kokemuksia alalle ajankohtaisista aiheista kuten GDPR. Unohtamatta sponsoreiden – Dynata, E-Tabs ja QuenchTec puheenvuoroja.

Helsingissä oli Taloustutkimuksen oman väen lisäksi kaikkiaan 25 osallistujaa Hollannista, Kreikasta, Irlannista, Italiasta, Ruotsista, Ranskasta, Saksasta ja Tanskasta. Vieraat ihastelivat tammikuun lopun valkoista Helsinkiä. Kaupunkimme osoitti toimivuutensa talvisissa olosuhteissa. Meille itsestäänselvyydet tuntuivat saavutuksilta. Seminaari tarjosi mahdollisuuden taloustutkimuslaisille valita ohjelmasta kiinnostavia aiheita ja osallistua sessioihin. Tilaisuus oli erittäin onnistunut. Vuoden päästä European Meeting järjestetään Pariisissa.

Jari Pajunen
toimitusjohtaja
jari.pajunen@taloustutkimus.fi, p. 010 758 5278