Uutiset 08.01.2018
Jaa:

Vapaa-ajan tuotteet ja elektroniikka nousussa verkkobrändien arvostuksessa

Arvostetuimpien verkkobrändien nousijoiden joukossa on erityisesti elektroniikkaa sekä rakentamisen ja sisustuksen tuotteita monipuolisesti tarjoavat verkkobrändit, kuten Power, Tokmanni, Sokos, Netrauta.fi ja Kärkkäinen. Laajalla tuotevalikoimalla erottuvat myös nousussa olevat K-Citymarket ja K-Supermarket. Laskua on puolestaan tapahtunut muun muassa Postin ja Iltalehden arvostuksessa.

Suomalaisista verkkobrändeistä Yle Areena jatkaa kärjessä jo viidettä vuotta peräkkäin. Ilmatieteen laitos on nostanut sijoitustaan edellisvuodesta sijoittuen nyt toiseksi. Kanta.fi on puolestaan tänä vuonna tutkimuksessa kolmantena. Uutena verkkobrändinä Top 10:n arvostetuimman verkkobrändin joukkoon sijoittuu Poliisi.fi. Viime vuonna Poliisi.fi jäi virallisten rankingien ulkopuolelle, sillä se ei saanut riittävästi spontaaneja mainintoja suomalaisilta.

Verkkobrändien Arvostus ja suosittelu Suomessa -tutkimuksen mukaan top 10 arvostetuimmat suomalaiset verkkobrändit vuonna 2017 ovat:

  1. Yle Areena
  2. Ilmatieteen laitos
  3. Kanta.fi
  4. Yle
  5. Helmet
  6. Poliisi.fi
  7. Vero.fi
  8. HSL Reittiopas
  9. Foreca
  10. OP


Verkkobrändien Arvostus ja suosittelu -tutkimukseen valitaan spontaanisti tunnetuimmat verkkobrändit esitutkimuksen avulla. Tänä vuonna mukaan otettiin 153 spontaanisti tunnetuinta suomalaista ja ulkomaista verkkobrändiä. Lista muodostui 3 096 vastauksen perusteella.

Verkkobrändien Arvostus ja suosittelu Suomessa -tutkimus kertoo tutkimuksen tilaajalle, kuinka monta spontaania mainintaa oma ja muut verkkobrändit ovat saaneet. Lisäksi tutkimuksesta selviää, miten oman brändin arvostus sijoittuu suhteessa muihin sekä verkkobrändin tuntevien että sitä käyttävien keskuudessa. Se tarjoaa tietoa myös siitä, kuinka todennäköisesti omaa brändiä suositellaan muille ja miksi brändiä suositellaan tai ollaan suosittelematta.


Lisätietoja antavat:
markkinatutkija Mona Kukkonen
mona.kukkonen@taloustutkimus.fi, p. 050 306 3704

markkinatutkija Marko Mäkinen
marko.makinen@taloustutkimus.fi, p. 050 571 1134