Uutiset 21.09.2021
Jaa:

Uutta osaamista taloon

On ilo kertoa, että olemme saaneet nyt syksyn mittaan useita uusia osaajia niin tutkimus- kuin data science -tiimeihimme.

Rekrytoinneissa näkyy sekä vahva panostus uuden kehittämiseen että kasvaviin asiakkuuksiin. Osaamisalueissa nousevat esiin mm. ravinto, hyvinvointi ja yhteiskunta sekä kohderyhmäsegmentointi. Syksyn mittaan kasvatamme edelleen etenkin data science -tiimiä, sillä tutkimusdatojen tehokas hyödyntäminen on niin meidän kuin asiakkaidemmekin etu.

Seuraavassa lyhyet esittelyt uusista taloustutkimuslaisista:

Najil Mohammed, DI, MMM (Markkinointi) aloitti 3.5.2021 tehtävässä Head of Data Science. Nimikkeensä mukaisesti Najil toimii Data Science tiimin vetäjänä.

Najil on aloittanut työuransa opiskelujen jälkeen Suomessa. Analyytikon ura jatkui Englannissa. Suomeen Najil palasi perheensä kanssa 2019 työskentelemään Principal Data Scientist -nimikkeellä digitaaliseen markkinointiin erikoistuneeseen Nordic Morning Oy:hyn. Työ sisälsi tilastollisia mallinnuksia ja data sciencen tuomista yrityksen palvelutarjoomaan.

Najilin vapaa-aika kuluu perheen kanssa. Aikaa kuluu myös paljon kirjastossa, jossa voi rauhassa lukea oman alan kirjallisuutta ja seurata mediaa.

Jarno Louhelainen, VTM (Taloustiede) aloitti 1.6.2021 Data Scientist -tehtävässä. Sitä ennen hän työskenteli Taloustutkimuksessa Junior Data Scientistina.

Vapaa-aikana Jarnoa kiinnostaa tietotekniikan lisäksi kirjallisuus sekä aasialainen viihde ja taide. Jarmo osallistuu myös edellä mainittuihin aiheisiin liittyvien tapahtumien järjestämiseen.

Katja Sipponen, KTM aloitti 30.8. Senior Insight Manager -tehtävässä. Katja tulee keskittymään erityisesti ravitsemisalan ja hyvinvointialan tutkimuksiin, jossa tukena on oma aiempi työkokemus elintarvikealalta sekä kiinnostus ravinto- ja hyvinvointiasioihin.

Katja on työskennellyt asiakaspuolella kuluttajamarkkinointitehtävissä neljällä eri toimialalla (mm. Ifolor, Arla) 12 vuoden ajan. Kokemusta on myös verkkokaupasta ja digitaalisesta markkinoinnista & myynnistä yhdeksän vuoden ajalta. Kokemusta on kertynyt myös tuotelanseerauksista, kuluttajaymmärryksestä, markkinatutkimuksista sekä asiakkuusmarkkinoinnista. Osaamista täydentää työkokemus markkinatutkimustoimistossa asiakasvastuullisena tutkimuspäällikkönä kahdeksan vuoden ajalta.

Vapaa-aikana Katja juoksee, käy kuntosalilla sekä pyöräilee. Mieluista tekemistä on myös lasten koripallo- ja jalkapalloharrastuksissa mukana oleminen sekä mammakoris.

Jussi Westinen, VTT aloitti 20.9. Senior Insight Manager -tehtävässä. Jussi tulee työskentelemään yhteiskunnallisten aiheiden parissa. Jussi väitteli vuonna 2015 Åbo Akademissa puoluevalinnasta ja jakolinjoista 2000 -luvun eduskuntavaaleissa.

Jussi siirtyi Taloustutkimukseen E2 Tutkimuksesta, jossa hän teki popularisoitua yhteiskuntaa koskevaa tutkimusta pääosin kyselytutkimusaineistoilla. Aiheet käsittelivät muun muassa suomalaisten identiteettejä, yhteiskunnallista ilmapiiriä ja ristiriitoja, ruotsin kieleen ja ruotsinkielisiin kohdistuvia näkemyksiä, ilmastonmuutos- ja energia-asenteita sekä työelämää koskevia näkemyksiä. Jussi on kiinnostunut laajemminkin tilastoista: erityisesti urheilutilastoista. Arvokisoissa ne vieläpä yhdistyvät kiehtovasti maihin ja lippuihin ja kotimaan kamaralla kuntiin ja urheiluseuroihin.

Vapaa-ajalla Jussi urheilee rennosti laajalla paletilla ja käy nauttimassa energisoivista keikoista.

Jaakko Kaartinen,TM aloitti 20.9. Senior Insight Director -tehtävässä. Jaakko tulee työskentelemään laaja-alaisesti erityisesti vaativien segmentointien parissa. Jaakko tulee Taloustutkimukseen Insight360 Oy:stä, jossa hän suunnitteli ja toteutti laajoja segmentointi- ja paikkatietomalleja yritysten, viranomaisten, puolueiden ja muiden kolmannen sektorin toimijoiden käyttöön.

Aiemmin Jaakko on työskennellyt muun muassa kohderyhmämallien, digitaalisen kohdentamisen, siihen liittyvien teknologiaratkaisujen ja analytiikan parissa sekä journalistina. Jaakko on koulutukseltaan sosiaalietiikkaan perehtynyt teologian maisteri ja valmistelee Helsingin yliopistossa arvotutkimukseen ja toimijuuden käsitteeseen liittyvää väitöskirjaa. Jaakko seuraa töidenkin takia laajalti taloutta, yhteiskuntaa ja käyttäytymistieteitä käsittelevää tutkimusta ja keskustelua.

Vapaa-aika kuluu pitkälti kulttuuria harrastaen sen eri muodoissa, mutta erityisesti esitystaiteen ja nykytanssin parissa – sekä katsojana että esiintyjänä.

Tervetuloa vielä kerran kaikille uusille taloustutkimuslaisille!