Uutiset 08.05.2018
Jaa:

Ullan Pakarilla ja Fazerilla Uudenmaan parhaat vaaleat leivät

Tuoreiden tutkimustulosten mukaan leipomoiden paremmuusjärjestykseen vaikuttaa, arvioivatko kuluttajat vaaleiden vai tummien leipien makua. Ullan Pakari ja Fazer päihittävät muut arvioitaessa kokonaisuutena vaaleiden leipien makua. Näiden jälkeen imagovertailussa menestyvät parhaiten pienemmät leipomot Pirjon Pakari, Pekan Leipä ja Perheleipuri Salonen.

Leipomoiden järjestys muuttuu, kun tarkastelussa ovat tummat leivät ja niiden maku. Tummissa leivissä kolmen kärjen muodostavat suuret leipomot Oululainen, Vaasan ja Fazer. Yli tuhat uusmaalaista kertoo tutkimuksessa myös, minkälaista vaaleaa tai tummaa leipää he haluaisivat syödä tulevaisuudessa. Kaipaavatko he esimerkiksi runsaasti kuitua sisältävää leipää vai kenties sellaista, mitä ei kaupan hyllyssä vielä ole tarjolla?

Leipomot ja leipomotuotteet Uudellamaalla -tutkimus sisältää tietoa leipomoiden tunnettuudesta, tuotteiden käytöstä, imagosta ja suosittelusta. Tutkimuksessa on mukana 15 leipomoa, joiden tuotteita on myynnissä Uudellamaalla. Edellä mainittujen leipomoiden lisäksi mukana ovat Kanniston Leipomo, Leipä-Aitta, Leivon Leipomo, Linkosuo, Porokylän Leipomo, Primula, Pågen ja Sinuhe.

Internet-paneelitutkimukseen vastasi 1171 iältään 15–79 -vuotiasta uusmaalaista maaliskuussa 2018.

Lisätietoa ja tulosten tilaukset:
tutkimuspäällikkö Reija Koskela
puh. 010 758 5298
reija.koskela@taloustutkimus.fi