Uutiset 11.12.2023
Jaa:

Tutkimusten yläikäraja poistui

Väestöä edustavia mielipidetutkimuksia on 2000-luvulla tehty pääasiassa 15–79-vuotiaille - nyt poistimme tutkimuksistamme yläikärajan.

Markkinatutkimuksissa on tyypillisesti ollut kaksi ikärajoitetta; alaikäraja 15 vuotta (sitä nuoremmilta tarvitaan vanhemman suostumus haastatteluun) sekä yläikäraja 79 vuotta, mikä on ollut tavallinen toimialastandardi. Kansalaiset ovat kuitenkin ilmaisseet halunsa osallistua tutkimuksiin myös tätä vanhemmalla iällä, ja sen vuoksi poistimme yläikärajan kokonaan. Nykyisin omissa säännöllisissä väestöä edustavissa haastatteluissamme tutkimusotokset muodostetaan siten, ettei yläikärajaa ole, vaan otos muodostetaan koko 15+ väestöstä. Myös nettipaneeliimme voi liittyä vastaajaksi ilman yläikärajaa. Luonnollisesti asiakkaidemme tilaamissa tutkimuksissa ikärajat eli tutkimusotos voidaan jatkossakin muodostaa asiakkaan toivomalla tavalla, eli tutkimuksen kohderyhmä määritellään erikseen. Joissain tutkimuksissa tavoitellaan vain nuoria, joissain vain työikäisiä jne.

Toivomme, että tämä uudistus palvelee yhtä lailla sekä vastaajiamme että tutkimusten tilaajia. Tarjouspyyntöjä voi antaa meille mistä tahansa tutkimusaiheesta joko nettisivujemme yhteydenottolomakkeella tai ottamalla yhteyttä omaan yhteyshenkilöön.

Lue lisää tiedonkeruupalveluistamme!

OTA YHTEYTTÄ