Tutkimukset toteutetaan koronasta huolimatta

Tutkimukset toteutetaan koronasta huolimatta

15.04.2020

Koronavirus on osittain pysäyttänyt suomalaisen yhteiskunnan. Yrityksissä keksitään luovia ratkaisuja keskeytyneiden toimintojen ylläpitämiseksi.

Taloustutkimus Oy on luonnollisesti sitoutunut turvaamaan sekä oman henkilökunnan turvalliset työskentelyolosuhteet että vastaajien turvallisuuden.

Tutkimusten toteuttamiseen internetpaneelissa koronavirus ei vaikuta. Enintään niin, että vastaajat ovat nyt aktiivisempia; lienee muiden virikkeiden puutetta. Myös puhelinhaastattelut onnistuvat normaalisti. Tosin ne tehdään nyt haastattelukeskuksen sijaan haastattelijoiden kotoa. Näin ei pääse syntymään olosuhteita, joissa mahdolliset tartunnat voisivat lisääntyä.

Henkilökohtaiset haastattelut olivat luonnollisesti ensimmäiset, jotka jouduimme keskeyttämään. Nyt osa keskeytyneistä projekteista on saatu kuitenkin käyntiin videohaastattelutoiminnon avulla. Toisin sanoen f2f-haastatteluja tehdään videokuvan välityksellä. Pystymme siis tässä taklaamaan poikkeustilan vaikutusta. On toki niin, että hallihaastattelut perinteisessä muodossa odottavat poikkeustilan jälkeistä aikaa. Mutta maistatuksiin yms. mietitään koko ajan luovia ratkaisuja.

Eli perimmäinen viesti on siis se, että tutkimista voidaan poikkeustilanteesta huolimatta jatkaa ja erityisesti nyt sitä kannattaa jatkaa. Tiedolle on erityisesti käyttöä, kun yhteiskunta taas aukeaa. Lähteekö kulutus rullaamaan saman tien vain ovatko kuluttajat alkuun varovaisia?

Jari Pajunen
toimitusjohtaja
p. 010 758 5278, jari.pajunen@taloustutkimus.fi

Arkistoon