Uutiset 15.01.2019
Jaa:

Turku arvioidaan parhaaksi asuinpaikaksi Varsinais-Suomessa

Turku nousee kärkeen, kun kuntalaiset arvioivat Varsinais-Suomen kuntia asuinpaikkana. Tämä selviää Taloustutkimuksen toteuttamasta Turku Tänään 2018 – Muuttohalukkuus ja kuntien vetovoima -tutkimuksesta.

Tutkimuksessa on mukana kaikkiaan 17 Varsinais-Suomen kuntaa. Vastaajia pyydettiin arvioimaan kuntia asuinpaikkana yleisarvosanalla 4–10. Parhaat arviot tästä annetaan Turulle, jonka mielikuva on parantunut selvästi kahden vuoden takaisesta, jolloin tutkimus tehtiin edellisen kerran.

Kymmenen parhaimman asuinpaikka-arvion saanutta kuntaa:

  1. Turku
  2. Naantali
  3. Kaarina
  4. Lieto
  5. Raisio
  6. Parainen
  7. Masku
  8. Rusko
  9. Paimio
  10. Salo

Muuttoa suunnittelevien määrä on lisääntynyt viimeisen viiden vuoden aikana. Muuttoa suunnittelevat etenkin opiskelijat, mutta aiempaa enemmän myös työväestö. Uuden asuinpaikan valintaan vaikuttavat etenkin ympäristön viihtyisyys, hyvät liikenneyhteydet sekä työpaikka. Myös asuntojen ja tonttien hintataso sekä hyvät kunnalliset palvelut vaikuttavat asuinpaikan valintaan.

Tutkimuksessa kysyttiin myös mihin näistä 17 kuntaan olisi valmis muuttamaan ja mihin kuntiin puolestaan ei. Paras muuttohalukkuus on Naantalilla ja se on pysynyt kärjessä koko 2000-luvun.

Lisäksi tutkimuksessa selvitetään mielipiteitä kahdeksasta erilaisesta vetovoimatekijästä. Tarkasteltaessa kaikkia näitä tekijöitä yhdessä kärkisijalle nousee jälleen Turku.

Lisätietoja:
Hanna-Leena Heinosaari, tutkimuspäällikkö, puh. 010 758 5403, hanna-leena.heinosaari@taloustutkimus.fi


Taustatietoja tutkimuksesta
Tiedot pohjautuvat Taloustutkimuksen Turku Tänään 2018 – Muuttohalukkuus ja kuntien vetovoima -tutkimukseen. Tutkimus on seurantatutkimus, joka toistetaan kahden vuoden välein syys–lokakuussa. Vastaajina on Turun, Raision, Naantalin, Kaarinan ja Liedon 15–79-vuotias väestö. Koko tutkimukseen on vastannut yhteensä 539 henkilöä. Kuntakohtaiset vastaajamäärät vaihtelevat, kuntien omat asukkaat on poistettu vastaajista.