Uutiset 16.03.2021
Jaa:

Tuore Pk-yritysbarometri luettavissa!

Suomen Yrittäjät julkisti Pk-yritysbarometrinsa tuoreimmat tulokset helmikuun lopulla. Aineisto on Taloustutkimuksen keräämä ja perustuu peräti 5553 yrittäjän haastatteluihin.

Tuoreimmat tulokset ovat monella tapaa mielenkiintoiset, onhan takana poikkeuksellinen koronavuosi, eikä näkymä tulevaisuuteenkaan ole vielä aivan kirkas pandemian vuoksi. Lyhyenä katsauksena laajan tutkimuksen antiin voisi vapaasti tiivistää, että pk-yritykset uskovat tällä hetkellä ja epävarmuudesta huolimatta positiiviseen liikevaihdon kehitykseen, mutta epävarmuus syö investointihalukkuutta. Tällä voi toki olla negatiivisia vaikutuksia pk-yrityksen tulevaisuuteen, sillä investoinnit ovat välttämättömiä kilpailukyvyn säilyttämiseksi. Nyt pk-yritykset haluavat joka tapauksessa pitää kiinni osaavasta työvoimasta ja pandemiankin keskellä pula osaavasta työvoimasta on keskeinen syy sille, miksei palkata lisätyövoimaa. Samalla on ymmärretty, että koronakriisi muuttaa yritysten toimintaympäristöä pysyvästi kuten myös tapoja tavoittaa asiakkaat. Sangen moni yritys on tämän muutoksen seurauksena kehittänyt jo uusia tuotteita ja palveluja sekä muokannut toimintatapojaan.

Lue tarkemmin tutkimuksen tuloksista kattavista aineistoista suoraan Suomen Yrittäjien verkkosivuilta, linkki tämän jutun lopussa!

Pk-yritysbarometrissa tarkastellaan pk-yritysten suhdanneodotuksia ja kehitystä, kasvua ja uusiutumista, kansainvälistymistä, kehittymistä sekä investointeja ja rahoitustilannetta.

Barometri julkistetaan sekä valtakunnallisena että alueellisina raportteina. Valtakunnallisessa raportissa tuloksia käsitellään koko pk-sektorin näkökulmasta ja myös päätoimialoittain teollisuuteen, rakentamiseen, kauppaan ja palveluihin jaoteltuna. Alueraporteissa kehitystä verrataan erityisesti kyseisen alueen yritysten ja koko maan välillä.


Tiivistelmän tutkimuksen tuloksista sekä linkit tutkimusraporttiin sekä diaesityksiin löydät täältä>>