Uutiset 06.04.2017
Jaa:

Tärkeimmät tekijät työnantajamielikuvaa arvioitaessa

Kuvittele työelämää viisi vuotta eteenpäin, mitä tekijöitä uskot työnantajissa arvostettavan silloin? Taloustutkimus kysyi asiaa eri toimialoilla työskenteleviltä suomalaisilta, ja kärkeen nousivat tekijät ”hyvä työilmapiiri” ja ”pitää huolta henkilöstöstä”. Kolmanneksi arvostetuimmaksi tekijäksi tulevaisuudessa nousi ”yrityksessä huomioidaan työn ja vapaa-ajan yhteensovittaminen”.

Entä kun asiaa tarkastelee toisesta näkökulmasta? Vastaajilta kysyttiin myös, kuinka tärkeitä seuraavat tekijät (15 imagotekijää) ovat sinulle arvioidessasi työnantajaa? Samat kaksi tekijää on kärjessä kuin mitä ajatellaan työnantajissa viiden vuoden kuluttua arvostettavan, ”hyvä työilmapiiri” ja ”pitää huolta henkilöstöstä”. Kolmanneksi tärkeimpänä pidetään tekijää ”tarjoaa mielenkiintoisia tehtäviä”.

Tiedot selviävät tutkimuksesta, jolla Taloustutkimus selvitti, mitä työelämästä ajatellaan, miten aktiivisesti ilmoituksia avoimista työpaikoista seurataan ja mistä tietolähteistä niitä seurataan. Tutkimuksessa selvitettiin myös 33 yrityksen työnantajakuvaa.

Tutkimus toteutettiin Taloustutkimuksen Internet-paneelissa helmikuussa 2017, ja siihen vastasi 377 suomalaista eri toimialoilta.

 

Mikäli haluat selvittää oman yrityksesi työnantajamielikuvaa, ota yhteyttä:

Paula Lehto
tutkimuspäällikkö
p. 010 758 5275
paula.lehto@taloustutkimus.fi