Uutiset 30.05.2017
Jaa:

Taloustutkimus osana WIN-verkostoa

Taloustutkimus Oy on vuodesta 2010 lähtien ollut jäsenenä globaalissa Gallup International / WIN (Worldwide Independent Network of Market Research) -verkostossa, jonka vuotuinen yleiskokous järjestettiin 7.–10.5. Ateenassa. Yleiskokouksen teemana oli tänä vuonna Collaboration for Growth, joten optimismi on tarttunut myös verkostoon. Kokouksen isännöinnistä ja järjestelyistä vastasi verkoston Kreikan edustaja Alternative Research.

Vuosikokouksessa käsitellään muodolliset asiat, kuten budjetti, jäsenyysasiat ja uuden hallituksen valinta. Tärkein anti kokouksessa on kuitenkin mielenkiintoiset alustukset, mutta erityisesti verkostoituminen muiden yritysten edustajien kanssa. Verkoston jäsenet ovat pääsääntöisesti vastaavassa tilanteessa kuin Taloustutkimus Suomessa eli maan suurin itsenäinen markkinatutkimus- ja mielipidemittausyritys. Kokouksissa on hyvä mahdollisuus vaihtaa kokemuksia ja keskustella parhaista käytännöistä sekä yhteisistä projekteista. Ja bonuksena tulee aina hieno sosiaalinen ohjelma. Nykyisin verkosto koostuu kahdesta ryhmästä: GIA, jonka painopisteenä on enemmän polling eli mielipidemittaukset sekä WIN, joka on ehkä enemmän suuntautunut markkinatutkimukseen. Taloustutkimukselle molemmat ovat tärkeitä.


Taloustutkimus on myös verkoston WIN Western Europe -jaoston aktiivinen jäsen. Jaostossa on mahdollista jakaa kokemuksia hyvin konkreettisella tasolla samankaltaisten yritysten kanssa.


Verkoston yritysten palvelut ovat myös Taloustutkimus Oy:n asiakkaiden käytössä. Kokouksen esitysten perusteella Taloustutkimuksen panostus analytiikkaan on oikeaan osunut.


Talostutkimuksesta Zorbaksen pyörteissä olivat tällä kertaa toimitusjohtaja Jari Pajunen ja tutkimusjohtaja Pasi Huovinen.