Uutiset 13.04.2021
Jaa:

Taloustutkimus 50 v | Nyt trendikästä maaseutumatkailua tutkittiin jo 1977

Vuosi 2021 on Taloustutkimuksen juhlavuosi, täytämme loppukesästä 50 vuotta! Sen kunniaksi nostamme pitkin vuotta muistoja menneiltä vuosikymmeniltä osana historiaamme suomalaisen markkinatutkimuksen etujoukoissa.

Vuonna 1977 vain 1 % maatiloista oli maatilamatkailukäytössä, selvitti silloinen tutkimuksemme. Lisäksi 4 % maatiloista oli tuolloin halukas kokeilemaan tilaansa maatilalomailuun.

Tällä hetkellä, ja erityisesti näin pandemian aikana, suomalaisten matkailu on keskittynyt paljolti kotimaan matkailuun ja maatilamatkailuun siinä ohessa. Alan markkinointisivustot hehkuttavatkin maatilamatkailun nousseen trendikkääksi kotimaan matkailukohteeksi Lapin rinnelomien ohella ja etenkin hiihtokauden ulkopuolella. Sitä voi myös harjoittaa kaikkialla Suomessa. Vaikka tarkkaa statistiikkaa ei olekaan käytettävissä maatilamatkailun kokonaisvolyymista tällä hetkellä, niin lienee turvallista sanoa, että on se vuoden 1977 tilanteesta kasvanut sen verran, että silloin asiasta kiinnostuneet maatilalliset ovat siirtyneet sanoista tekoihin.