Uutiset 04.10.2017
Jaa:

Taloustutkimuksen nettipanelistit haastateltavina, osa 1

Opiskelija Toni Schroderus on ollut Taloustutkimuksen nettipanelistina jo noin neljä vuotta. Halusimme kuulla Schroderuksen mietteitä tutkimusvastaajan näkökulmasta.

 

Mikä sai sinut lähtemään mukaan nettipaneeliimme?

”Ihan se, että tulee kysymyksiä ja haastatteluja kaikkia koskeviin arkisiin asioihin ja palveluihin, ja niihin haluaa oman mielipiteensä sanoa, niin sitä kautta tuli kiinnostus. Ryhmäkeskusteluissa* pääsee näkemään, miten muut ajattelee ja käyttäytyy eri tilanteissa”, Schroderus kertoo.

 

Taloustutkimuksen kyselyt vaihtelevat yhteiskuntaa koskevista tutkimuksista erilaisiin tuotetutkimuksiin.

Mitkä tutkimusteemat ovat sinulle erityisen kiinnostavia?

”Nyt on pelkästään tullut elintarvikekyselyitä aika lailla. Enemmän haluaisin sellaisia, missä pääsee omia poliittisia mielipiteitä tuomaan esille”, Schroderus kommentoi.

 

Schroderus uskoo, että yksilöiden mielipiteillä on merkitystä ja että nettipaneelin kautta on mahdollisuus saada oma äänensä kuuluviin.

”Paneelin kautta saa tuoda oman mielipiteensä ainakin esille, niin kyllä se varmasti jotenkin vaikuttaa. Yksilöitähän me tässä kaikki ollaan ja yksilöthän me päätetään, mihin se kulutus vie vaikka juuri elintarvikkeissa tai palveluissa.”

 

Voisitko suositella ystävillesi tai tuttavillesi paneeliin liittymistä?

”Totta kai, ehdottomasti! Kaikille.”
 

Katso videohaastattelu tästä »

 Nettipaneeli on valtakunnallinen joukko suomalaisia, jotka haluavat kertoa mielipiteensä ja vaikuttaa asioihin. Paneeliin kuuluminen ei velvoita mihinkään eikä maksa mitään. Osallistuminen on täysin vapaaehtoista vaikuttamista yhteisiin asioihimme. Paneeliin voi rekisteröityä osoitteessa: www.tutkitaan.fi.

*Ryhmäkeskustelut ovat kvalitatiivisissa tutkimuksissa käytetty tutkimusmenetelmä, joissa tilaajan toiveiden mukaan tarkkaan koottu ryhmä ihmisiä keskustelee tutkijan johdolla annetusta aiheesta syvällisemmin.