Uutiset 10.05.2022
Jaa:

Shopper-tutkimus apuna tuoteryhmän kehittämiseksi kaupassa

Haluatko ymmärtää, mikä kaupan hyllyllä toimii tai ei toimi ajatellen tuotteidenne ostamista ja valintaa? Entä miten oma brändinne suoriutuu hyllyssä? Shopper-tutkimus vastaa näihin tarpeisiin.

Shopper-tutkimus antaa tiedollista pohjaa koko tuoteryhmän kehittämiseksi myymälässä, jotta se palvelisi parhaalla mahdollisella tavalla shoppereiden osto- ja valintalogiikkaa. Shopperin logiikan mukaisesti jäsentynyt hylly myy paremmin, tukee lisäostoja ja tuottaa myös myönteisemmän asiakaskokemuksen.

Shopper-tutkimus vastaa muun muassa seuraaviin kysymyksiin:

  • Mikä kaupan hyllyllä tukee ja helpottaa shopperin valintaa ja ostamista? Mikä taas vaikeuttaa sitä?
  • Vastaavatko myymäläratkaisut shoppereiden tarpeisiin ja ostotapoihin?
  • Kokevatko shopperit löytävänsä helposti etsimänsä tuotteet hyllystä?
  • Mitkä ovat shoppereiden valintakriteerit hyllyn äärellä?
  • Millainen on oman brändin suoriutuminen hyllyssä verrattuna kilpailijoihin?

Shopper-tutkimusta voidaan toteuttaa sekä kivijalkamyymälässä että verkkokaupassa. Verkkoshopper-haastatteluissa tutkija havainnoi, miten asiakkaat operoivat verkkokaupassa, millä tavalla tuotteita lähdetään etsimään ja millä perusteella niitä valitaan. Tutkimus tuottaa ymmärrystä kuluttajien käyttäytymisestä ja logiikasta verkkokaupassa sekä siitä, mikä verkkokaupoissa toimii tai ei toimi ajatellen ostamista tuoteryhmässä. Verkkokaupan kasvaessa ja yleistyessä päivittäistavaroiden ostopaikkana kysymys tuoteryhmän ja oman brändin suoriutumisesta nimenomaan ”verkkohyllyllä” onkin hyvin ajankohtainen.

Inspiransilla on vuosien kokemus shopper-tutkimuksista eri tuoteryhmissä, eri kokoluokan kaupoissa ja eri kaupparyhmissä – sekä kivijalka- että verkkokaupoissa. Meillä on ainutlaatuiset ja kokemuksen myötä hioutuneet menetelmät shopper-tutkimusten toteuttamiseen.

Shopper-tutkimuksen raportti havainnollistaa rikkaasti ja konkreettisesti shopperin käyttäytymistä hyllyllä tai verkkokaupassa monipuolisen sanallisen kuvailun sekä runsaan kuva- ja videomateriaalin avulla. Jos haluat tietää enemmän shopper-tutkimuksen käytännön toteutuksesta, lue lisää uusimmasta blogipostauksestamme >>.

Kysyntä shopper-tutkimuksia kohtaan on kasvanut selvästi ja olemme päässeet viime aikoina toteuttamaan niitä poikkeuksellisen paljon. Jos haluat lisätietoa shopper-tutkimuksesta, niin ota yhteyttä ja kerromme mielellämme lisää!


Taloustututkimuksen tytäryhtiö Inspirans on laadullisten menetelmien edelläkävijä Suomessa ja se on tunnettu luotettavasta ja tinkimättömästä tavasta työskennellä jokaisen toimeksiannon eteen. Tutustu Inspiransiin >>
 

Ekman Pirjo

Managing Director pirjo.ekman@inspirans.fi 050 591 1030