Uutiset 04.05.2017
Jaa:

SHARE-ERIC-tiedonkeruu on lähtenyt vauhdikkaasti liikkeelle

Yli 50-vuotiaille ja heidän puolisoilleen tehtävän kansainvälisen SHARE-ERIC-ikääntymis- ja hyvinvointitutkimuksen tiedonkeruu alkoi maaliskuun lopussa ja on lähtenyt nopeasti liikkeelle. Haastatteluista on valmistunut kuukaudessa jo noin kolmannes. Kattavasti ympäri Suomen tehtävät käyntihaastattelut jatkuvat läpi kevään ja niitä tehdään tarvittaessa aina syyskuuhun asti.

On ollut ilo huomata, että suomalaiset suhtautuvat nyt ensimmäistä kertaa Suomessa järjestettävään tutkimukseen suurella mielenkiinnolla. Ikääntyminen, hyvinvointi ja eläköityminen ovat teemoja, joihin liittyvät yhteiskunnalliset haasteet ja muutokset koetaan merkittäviksi ja niihin halutaan olla vaikuttamassa. Tutkimustiedon lisääminen nähdään yhdeksi tärkeäksi keinoksi olla mukana.

SHARE-ERIC-tutkimuksessa tiedustellaan 2000:lta yli 50-vuotiaalta suomalaiselta ja heidän puolisoiltaan kokemuksia ja näkemyksiä ikääntymisestä ja hyvinvoinnista. Suomen lisäksi tutkimusta tehdään 27:ssa muussa maassa. Tiedonkeruun valmistuttua maittain vertailtava tutkimusdata on avoimesti tutkijoiden käytettävissä.

Lisätietoja:
www.share-project.org/
www.vaestoliitto.fi/tieto_ja_tutkimus/vaestontutkimuslaitos/vaestotutkimus/share/

Sakari Sandqvist
markkinatutkija
Taloustutkimus Oy
p. 010 758 5557, sakari.sandqvist@taloustutkimus.fi