Uutiset 11.12.2018
Jaa:

Seinäjoella on paras imago

Parhaat arviot imagostaan saa Seinäjoki ja se nousee ykkössijalle kuusi vuotta peräkkäin kärkisijaa pitäneen Kaarinan ohi. Tämä selviää Taloustutkimuksen toteuttamasta Kuntien imago 2018 -tutkimuksesta.

Taloustutkimuksen vuosittain kuntien yritysten johtajille tekemässä seurantatutkimuksessa kuntia mitataan kolmella erilaisella mittarilla, joista ensimmäisessä arvioidaan kuntia yleisarvosanalla 4-10. Parhaat arviot tästä annetaan Seinäjoelle ja viime vuosina kärkisijaa pitänyt Kaarina sijoittuu toiseksi.

Kymmenen parhaimman yleisarvosanan saanutta kuntaa:

  1. Seinäjoki
  2. Kaarina
  3. Joensuu
  4. Jyväskylä
  5. Hyvinkää
  6. Kuopio
  7. Ylöjärvi
  8. Tampere
  9. Salo
  10. Rauma


Tutkimuksessa kysytään myös suosittelua NPS-mittarilla eli voiko suositella kuntaa toiselle yritykselle toimipaikaksi. Myös tällä mittarilla Seinäjoki nousee Kaarinan ohi ykköseksi.


Seinäjoki saa positiivista palautetta etenkin kasvusta, sijainnista sekä yrittäjämyönteisyydestä. ”Seinäjoki on varmasti Suomen yritysystävällisimpiä kaupunkeja. Kasvukaupunki, jossa on helppo toimia, myös kunnan kanssa. Edullinen sijainti, hyvä yrityskumppaniverkosto ympärillä ja suurimpia kaupunkeja alhaisempi kustannustaso ovat kaupungin vetovoima- ja kilpailukykytekijöitä yrityksille. Työntekijöillemme Seinäjoki pystyy puolestaan tarjoamaan elämän laatua arjen helppoudessa (mm. asiointi, liikkuminen, kattavat palvelut) ja esim. monipuolisilla harrastusmahdollisuuksilla.” kommentoi eräs tutkimukseen vastannut johtaja.


Lisäksi tutkimuksessa selvitetään mielipiteitä yhdentoista erilaisesta imagotekijästä. Tarkasteltaessa kaikkia imagotekijöitä yhdessä, tälläkin mittarilla kärkisijalle Kaarinan ohi nousee Seinäjoki. Seinäjoki ohittaa kuusi vuotta kärkisijoja pitäneen Kaarinan siis kaikissa kolmessa mittarissa. 


TAUSTATIETOJA TUTKIMUKSESTA

Kuntien imago on Taloustutkimuksen vuosittain tekemä seurantatutkimus, jossa ovat mukana Suomen 36 suurinta kaupunkia ja kuntaa. Tutkimuksessa selvitetään kunnan alueella toimivien yritysten toimitusjohtajilta ja talousjohtajilta mielipiteitä oman kunnan asioista. Haastattelut on tehty puhelininformoituna Internet-kyselynä elo-marraskuun aikana ja tutkimukseen on vastannut yhteensä 1 585 henkilöä. 

 

Lisätietoja:
Hanna-Leena Heinosaari
tutkimuspäällikkö
hanna-leena.heinosaari@taloustutkimus.fi
puh. 010 758 5403
 

Kuva: Jarno Holappa / Shutterstock.com