Uutiset 14.08.2018
Jaa:

Ravintolapäivä innostaa suomalaisia

Ravintolapäivästä on muutaman vuoden sisällä kehkeytynyt maailmanlaajuinen ilmiö. Vuonna 2011 Suomesta liikkeelle lähtenyt idea on tuonut mitä moninaisimmat herkut kaikkien maisteltaviksi. Ravintolapäivänä kuka tahansa voi rohkeasti kokeilla omia rahkeitaan ravintoloitsijana ja perustaa päiväksi ravintolan, kahvilan tai baarin.

Tuoreen, syksyllä valmistuvan Suomi Syö -tutkimuksemme ennakkotietojen mukaan suomalaisista joka viides on käynyt Ravintolapäivänä perustetussa ravintolassa, kahvilassa tai baarissa ainakin kerran. Kaikkein eniten Ravintolapäivän antimiin ovat tutustuneet pääkaupunkiseudun asukkaat, joista peräti 35 % kertoo käyneensä tapahtumassa.

Ravintolapäivään on oltu selvästi tyytyväisiä, sillä suurin osa aikoo käydä tapahtumassa myös jatkossa. Myös ne, jotka eivät ole vielä ennättäneet tutustua Ravintolapäivän tarjontaan, ovat siitä kiinnostuneita, joten innokkaita asiakkaita riittänee myös tuleviin tapahtumiin.

Suomi Syö 2018  -tutkimus on Taloustutkimuksen vuosittain toteuttama laaja tutkimus, jossa henkilökohtaisiin ruokailutottumuksiin liittyviin kysymyksiin on vastannut noin 3500 15-79 -vuotiasta suomalaista. Tutkimusmenetelmä on kirjekysely (vastaajia 2400) ja internet-paneeli (vastaajia 1100).
Tänä vuonna olemme selvittäneet kirjekyselyssä mm. ruoanvalmistukseen, elintarvikkeiden ostamiseen ja lähiruokaan liittyviä asioita. Mukana on myös paljon uutta asiaa, kuten luomun ja kasviproteiinituotteiden käytön syyt ja kiinnostavimmat hyönteisruoat. Lisäksi olemme selvittäneet internetkyselyssä ulkona syömistä, elintarvikkeiden ostamista netin kautta sekä ruokaan liittyvien asioiden seuraamista ja jakamista somessa.

Tämän vuoden Suomi Syö -tulokset valmistuvat syys–lokakuussa 2018.

Kysy lisää tutkimuksesta tutkimuspäällikkö Merja Lintuselta: merja.lintunen@taloustutkimus.fi, puh. 010 758 5310.