Puhelinhaastattelut. Haastatteluosaamista Korona-aikaan, osa I.

Puhelinhaastattelut. Haastatteluosaamista Korona-aikaan, osa I.

12.05.2020

Mikä on tärkeää puhelinhaastattelutyössä epidemia-aikana? Luonnollisesti työturvallisuus ja työntekijöiden tartuntavaaran minimointi.

Kiitos osaavan IT-väkemme ja yhteistyön tiedonkeruuorganisaatiomme kanssa siirrettiin Taloustutkimuksen puhelinhaastattelukeskus maaliskuun aikana haastattelijoiden koteihin. Nyt puhelinhaastatteluorganisaatiomme etävahvuus on noin 60 haastattelijaa, ja olemme pystyneet toteuttamaan kaikki meille tulleet työt sovitussa aikataulussa.

Haastattelutyön laatu on asia, josta Taloustutkimuksessa ei tingitä. Teemme kaikki haastattelumme ISO 20252-standardin ja ESOMAR-ohjeistuksen mukaisesti. Haastattelijoidemme pc:t ovat etäyhteydessä haastattelujärjestelmäämme, joka valikoi kontaktoitavat henkilöt ja johon vastaukset tallennetaan. Järjestelmän avulla voimme myös toteuttaa standardin mukaisen haastattelutyön laaduntarkkailun.

Olemme olleet tiedonkeruukumppanina monissa yhteiskunnallisesti merkittävissä koronaprojekteissa ja saaneet kiitosta laadusta, nopeudesta ja kapasiteetin riittävyydestä. Kuten olemme nähneet, suomalaisilla päättäjillä on ollut suuri tarve saada luotettavaa tietoa mm. yritysten taloudellisesta tilanteesta. On ollut hienoa olla mukana auttamassa.

Haastattelijamme ovat suhtautuneet tilanteeseen hienosti ja mukautuneet uuteen työskentelytapaan kiitettävällä tarmolla. Voitkin laittaa meille projektin huoletta tulemaan, koska he kyllä hoitavat homman!
 

"Kotona on hiljaisempaa ja siten olen jaksanut tehdä pidempää päivää. Työmatkakaan ei rasita. Vallilan puhelinkeskuksesta kaipaa erityisesti kollegoja, joiden kanssa pystyi vaihtamaan kokemuksia ja saamaan vinkkejä ja muutenkin tsemppaamaan. Kiitos joka tapauksessa mahdollisuudesta tehdä työtä etänä, turvallisesti ja mukavasti."
-Puhelinhaastattelija

Kerromme seuraavissa uutiskirjeessä lisää kriisiajan haastattelutyöstä. Tulossa mm. haastattelut iäkkäämpien kohderyhmien parissa sekä online face-to-face -haastattelut.
 

Pasi Huovinen
pasi.huovinen@taloustutkimus.fi, p. 010 758 5293

Arkistoon