Postipalveluja ja pakettiautomaatteja halutaan ruokakauppojen yhteyteen

Postipalveluja ja pakettiautomaatteja halutaan ruokakauppojen yhteyteen

09.10.2018

Suomi Syö -tutkimuksen mukaan yhä useampi suomalainen pitää tärkeänä sitä, että postipalveluita olisi tarjolla ruokakaupan yhteydessä tai sen välittömässä läheisyydessä. Postipalvelujen merkitys on noussut tasaisesti vuosi vuodelta; nyt jo 70 % suomalaisista kaipaa postipalveluja ruokakauppojen yhteyteen tai läheisyyteen, kun osuus vielä vuonna 2010 oli 47 %. Myös pakettiautomaatin merkitys on nousussa; sitä pitää tärkeänä aiempaa selvästi useampi suomalainen.

Pankkiautomaatin merkitys on ollut jo pidempään laskussa, mutta se on edelleen halutuin palvelu ruokakaupan yhteyteen. Silloin, kun käteistä rahaa tarvitaan, on helpointa saada nostettua sitä kauppareissun yhteydessä, ja etenkin vanhemmille ihmisille pankkiautomaateilla on edelleen paljon merkitystä. Ruokakaupan yhteyteen kannattaakin sijoittaa ainakin pankkiautomaatti, postipalvelut, pakettiautomaatti ja apteekki. Nämä keskeisimmät palvelut tavoittavat yhdessä laajan yleisön.

Verkkoanalyysi palvelukokonaisuudesta, Suomi Syö 2018


Juuri valmistunut Suomi Syö 2018 on laaja tietopaketti trendejä ja ajankohtaista asiaa. Henkilökohtaisiin ruokailutottumuksiin liittyviin kysymyksiin on tänä vuonna vastannut noin 3500 iältään 15–79-vuotiasta suomalaista. Tutkimusmenetelminä olivat kirjekysely (vastaajia 2400) ja Internet-paneeli (vastaajia 1100).

Tästä linkistä saat lisätietoa tutkimuksen sisällöstä.

Kysy lisää tutkimuksesta tutkimuspäällikkö Merja Lintuselta: merja.lintunen@taloustutkimus.fi, p. 010 758 5310.

Arkistoon