Uutiset 11.09.2018
Jaa:

Positiivisin työnantajamielikuva?

Vastaajilta kysyttiin työnantajakuvatutkimuksessa aluksi spontaanisti mikä yritys tulee ensimmäisenä mieleen, jos miettii yrityksiä, joilla on positiivisin työnantajamielikuva. Yrityksiä sai siis miettiä tässä kohden miltä tahansa toimialalta. Eniten mainintoja sai Pekkaniska – yllättävääkö?

Taloustutkimus selvitti keväällä 2018 suurimpien SOTE-alan yritysten ja organisaatioiden työnantajamielikuvaa. Tämä tutkimus toteutettiin Taloustutkimuksen Internet-paneelissa. Tutkimukseen vastasi yhteensä 2604 eri toimialojen yrityksissä työskentelevää henkilöä valtakunnallisesti. Näistä vastaajista 364 työskentelee itse sosiaali- tai terveysalalla. Myös nämä sosiaali- tai terveysalalla työskentelevät vastaajat mainitsivat positiivisinta työnantajamielikuvaa spontaanisti kysyttynä useimmin Pekkaniskan, Finnairin ollessa hyvänä kakkosena. Oman toimialan yrityksistä eniten spontaaneja mainintoja sai Pihlajalinna.

Tärkeimmiksi mainituissa tekijöissä ”pitää huolta henkilöstöstä” ja ”hyvä työilmapiiri” parhaat arviot saivat kaikilla vastaajilla tarkasteltuna Mehiläinen ja Terveystalo. Nämä kaksi koettiin myös tutkituista yrityksistä/organisaatioista toimialan kiinnostavimmiksi työnantajiksi.

Taloustutkimus selvittää eri toimialojen työnantajamielikuvia kaksi-kolme kertaa vuodessa. Työnantajakuvatutkimuksen tavoitteena on selvittää kullakin kierroksella mukana olevien yritysten/organisaatioiden imagoa työnantajina, yritysten vahvuuksia ja heikkouksia sekä yleisiä työntekoon liittyviä kysymyksiä. Vastaajat arvioivat tuntemiaan yrityksiä kokemustensa ja/tai mielikuviensa perusteella. Tulokset raportoidaan portaalissa ja tuloksia voi tarkastella myös eri taustatekijöillä – vaikkapa alueellisesti.

Mikäli haluat selvittää oman yrityksesi tai organisaatiosi työnantajamielikuvaa, ota yhteyttä
tutkimuspäällikkö Paula Lehtoon, p. 010 758 5275
paula.lehto@taloustutkimus.fi