Uutiset 04.10.2017
Jaa:

Personal trainerin palveluille on tarvetta

Monella muutoin liikkuvalla suomalaisella saattoi kesälomalla tulla otettua liikunnan suhteen rennommin. Grilliruoka, jäätelö ja terassijuomat maistuivat ja säännöllinen liikkuminen jäi vähemmälle. Osa palaa syksyn tullen taas entiseen liikuntarytmiin, mutta joillekin saattaa sohvan vetovoima käydä ylivoimaiseksi eikä liikkumaan tule enää lähdettyä.

 

PT:t eli personal trainerit ovat erikoistuneet auttamaan myös tämän tyyppisissä haasteissa. He auttavat ihmisiä, jotka tarvitsevat tukea kuntoilu-, painonhallinta- tai muihin terveys- ja hyvinvointitavoitteisiin pääsemiseksi.

Taloustutkimus selvitti syyskuun alkupuolella, kuinka suuri osa suomalaisista on kiinnostunut käyttämään personal trainerin palveluja ja kuinka paljon personal trainerin palvelusta ollaan valmiita maksamaan. Personal trainerin käyttö kiinnostaa erityisesti alle 25-vuotiaita, mutta yli 50-vuotiaistakin lähes neljännes sanoo olevansa vähintään melko kiinnostunut PT:n käyttämisestä.

Tutkimuksen tarkemmat tulokset ovat nyt hankittavissa. Haastattelut toteutettiin puhelimitse viikolla 36–37 Taloustutkimuksen Telebus-tutkimuksen yhteydessä. Kohderyhmä olivat 15–79-vuotiaat suomalaiset. Tutkimukseen vastasi kaiken kaikkiaan 1006 vastaajaa.

------------------

Taloustutkimuksen säännöllisesti viikoittain toteutettavan Telebus-tiedonkeruun yhteydessä kerätään dataa yrityksille, yhteisöille tai muille organisaatioille sekä julkiselle sektorille. Tietoa kerätään esimerkiksi kulutuskäyttäytymisestä, tunnettuudesta ja brändeistä. Teemme myös mainostestejä sekä selvitämme suhtautumista ajankohtaisiin yhteiskunnallisiin asioihin ja ilmiöihin. Telebus-kyselyyn voi tulla mukaan vaikka vain yhdellä omalla kysymyksellä, hyödynnettävissä on lisäksi aina paljon valmista tietoa vastaajasta.

Väestöä edustavaksi kiintiöity näyte mahdollistaa laadukkaan ja luotettavan kuluttajatiedon hyödyntämisen. Viikoittain tehdään 500–1000 Telebus-haastattelua puhelimitse. Kohderyhmänä ovat 15–79-vuotiaat suomalaiset. Kohderyhmää voidaan myös rajata kysyttyjen taustatietojen perusteella. Tarvittaessa vastaajamäärää voidaan lisätä kysymällä kysymykset useammalla Telebus-kierroksella.

--------------------


Lisätietoja personal trainers -tutkimuksen tuloksista sekä muista Telebus-tutkimuksista:

Anne Kosonen, p. 010 758 5264
anne.kosonen@taloustutkimus.fi