Uutiset 14.08.2018
Jaa:

Pääkaupunkiseudun vuokranantajat ja -välittäjät on arvioitu

Pääkaupunkiseudun vuokranantajat ja -välittäjät -tutkimuksen tulokset kertovat, että vuokranantajista tunnetuin on HOAS ja vuokravälittäjistä Vuokraturva. Parhaimmat yleisarvosanat saavat yksityiset vuokranantajat ja Newsec.

Vuokranantajaa valittaessa tärkeimmät kriteerit ovat asumiskustannukset, joissa parhaiten pärjäävät HOAS ja Helsingin kaupungin asunnot, ja asunnon kunto, jossa parhaimmat arviot saa Lumo. Vuokravälittäjää valittaessa tärkein kriteeri on välittäjän luotettavuus, jossa vahvoilla ovat Vuokraturva ja Newsec. Paras yrityskuva vuokranantajista on M2-kodeilla ja vuokravälittäjistä Vuokraturvalla.

Tutkimuksessa vuokranantajista arvioitiin: HOAS, SATO, Lumo, Helsingin kaupungin asunnot, Espoon Asunnot, TA-Asunnot, VAV-asunnot ja M2-kodit sekä yksityiset vuokranantajat yleisellä tasolla. Vuokravälittäjistä arvioitiin: Vuokraturva, Forenom, Realia Asuntovuokraus, Ovenia ja Newsec.

Ostamalla käyttöönne tutkimuksen tulokset saatte tietää tarkemmin muun muassa sen, kuinka pärjäätte kokonaisuutena sekä mitkä ovat vahvuutenne ja heikkoutenne muihin toimijoihin verrattuna. Näiden lisäksi olemme kysyneet vastaajilta kiinnostavuuttanne ja halukkuutta suositella yritystänne ystävälle tai kollegalle. Avoimella kysymyksellä olemme selvittäneet, miten tulevaisuudessa halutaan asua vuokralla ja millaisia toiveita vuokravälittäjille on.

Pääkaupunkiseudun vuokranantajat ja vuokravälittäjät -tutkimus toteutettiin nettikyselynä toukokuussa 2018. Tutkimuksen kohderyhmänä olivat 15–79-vuotiaat Helsingin, Espoon, Kauniaisten ja Vantaan asukkaat. Tutkimukseen vastasi yhteensä 1 268 henkilöä. Tutkimuksen tulokset on painotettu alueen väestöä vastaavaksi iän, sukupuolen ja asuinkunnan perusteella.

Lisätietoja tutkimuksesta:
Essi Hyyppä, puh. 010 758 5241 tai essi.hyyppa@taloustutkimus.fi.
 

Turun ja Tampereen seudulla toteutetaan vastaavanlaiset tutkimukset syys-lokakuun aikana ja tulokset valmistuvat joulukuussa.