Uutiset 09.06.2020
Jaa:

Milloin matkailu normalisoituu?

Suomalaisilla näyttäisi olevan patoutunutta kysyntää lomailuun ja matkailuun. Kysyimme hieman yli tuhannelta suomalaiselta heidän matkustus- ja lomailuaikeistaan. Yli puolet vastaajista haluaisi matkustaa nyt kesä-heinäkuussa. Samalla vastaajat olivat kuitenkin selkeästi varovaisempia, kun kysyttiin, milloin he aidosti uskovat pystyvänsä matkustamaan. Vastaajista lähes puolet totesi myös selkeästi jo kaipaavansa matkustamista. Koronakevät ja eristäytymiset ovat siis vaikuttaneet suomalaisten mielialaan – uusien kokemusten kaipuu kasvaa.

Mielenkiintoista on myös nähdä, mihin suuntiin suomalaiset ovat lähdössä matkalle, minkälaisille matkoille ja miten he aikovat matkustaa. Ehkä talouden kannalta on hieman ikävä huomata, että suomalaisten lomabudjetit ovat tänä vuonna aiempaa pienemmät. Näin ollen jo hankalassa tilanteessa olevat matkailualan yritykset eivät välttämättä saa avautuvista rajoitteista ja kasvavasta matkustamisesta täysin sitä kaipaamaansa tulonlähdettä kuin toivoisivat.

Kiinnostaisiko sinua tietää, miten suomalaisten matkustaminen ja matkustushalukkuus kehittyy tänä keväänä ja minkälaisia matkustajaryhmiä löytyy? Tulokset valmistuvat vielä kesäkuun aikana ja hinta on 2100 euroa +alv.

Ota yhteyttä niin kerromme asiasta lisää!

Hanna-Leena Heinosaari, hanna-leena.heinosaari@taloustutkimus.fi
Miika Parpo, miika.parpo@taloustutkimus.fi
Sirkku Keski-Hallila, sirkku.keski-hallila@taloustutkimus.fi