Uutiset 16.01.2024
Jaa:

Martelalla paras yritysmielikuva päättäjien joukossa

Martela sai Taloustutkimuksen vuoden 2023 Työelämän päättäjät (TEP) -tutkimuksessa parhaan yleisarvosanan. Kymmenen parhaan joukkoon pääsi tänä vuonna myös kaksi muuta yritystä toimialalta toimistokalusteet: Isku ja Lundia.

Kymmenen parhaan joukossa oli yrityksiä myös toimialoilta messut ja tapahtumat, muuttopalvelut, toimisto- ja työpaikkatarvikkeet, työterveyspalvelut sekä ympäristöpalvelut. Huomioitavaa on, että yleisarvosanat ovat myös sijoilla 11–20 olevilla yrityksillä melko samalla tasolla kuin kärkikymmeniköllä. Parhaan keskiarvon yltäessä hyvään tasoon 3,87 heikoimman yleisarvosana jäi jo hyvinkin alhaiselle tasolle 2,97.

Uusina TOP 10 -listalla tällä kertaa (edellisvuoteen verrattuna) ovat Isku ja Lundia (toimistokalusteet), Lyreco Finland (toimisto- ja työpaikkatarvikkeet) sekä Eerola-yhtiöt (ympäristöpalvelut).

Yleisarvosanalla mitattuna TOP10-yritykset vuonna 2023 ovat:
 1. Martela
 2. Messukeskus Helsinki
 3. Mehiläinen
 4. Terveystalo
 5. Isku
 6. Niemi
 7. Tampere-talo
 8. Lyreco Finland
 9. Lundia
 10. Eerola-Yhtiöt
   
Tutkitut toimialat paremmuusjärjestyksessä (kaikkien toimialan tutkittujen yritysten yleisarvosanojen keskiarvojen keskiarvon mukaan):
 1. Toimisto- ja työpaikkatarvikkeet
 2. Toimistokalusteet
 3. Muuttopalvelut
 4. Ympäristöpalvelut
 5. Työterveyspalvelut
 6. Messut ja tapahtumat
 7. Koulutus
 8. Henkilöstöruokailu
 9. Kuljetus ja logistiikka
 10. Rahoituspalvelut
 11. Työvoiman vuokraus ja henkilöstövuokraus
 12. Siivouspalvelut
 13. Perintäpalvelut
   

Tässä yritysjohdon työkaluksi suunnitellussa valtakunnallisessa tutkimuksessa työelämän päättäjät arvioivat merkittäviä suomalaisia yrityksiä eri toimialoilta. TEP 2023 -tutkimuksessa arvioitiin yhteensä 163 eri yritystä kolmeltatoista eri toimialalta. Tutkimus toteutettiin internetpaneelissa lokakuussa 2023. Vastaajat arvioivat yritysten tunnettuutta, antavat tuntemilleen yrityksille yleisarvosanan, arvioivat erilaisia yrityskuvatekijöitä yrityksittäin sekä kertovat suositteluhalukkuutensa.

Kaikki vuonna 2023 mukana olleet yritykset ovat nähtävissä täällä.

OTA YHTEYTTÄ