Uutiset 12.08.2019
Jaa:

Kvalitutkimustoimisto Inspiransista osa Taloustutkimus-konsernia

Taloustutkimus Oy on ostanut kvalitutkimustoimisto Inspirans Oy:n koko osakekannan yhtiön toimitusjohtaja Pirjo Ekmanilta. Ekman jatkaa Inspirans Oy:n toimitusjohtajana. Kaupan myötä Taloustutkimus-konsernin kvalitatiivinen osaaminen keskitetään Inspiransiin, mutta kaikki asiakkaamme voivat olla edelleen yhteydessä omiin tuttuihin yhteyshenkilöihinsä kvalitutkimustenkin osalta. Yrityskauppa lisää ja laajentaa kuitenkin kauttamme saatavissa olevia kvalitutkimuspalveluita merkittävästi, ja tarjoaa siten myös uusia hyötyjä ja mahdollisuuksia asiakkaillemme strategiamme mukaisesti.

Inspirans Oy on maamme johtava kvalitatiivisiin tutkimuksiin erikoistunut yritys, jonka asiakkaat ovat suurelta osalta myös Taloustutkimus Oy:n asiakkaita. Vaikka eri lähteistä kerätyn datan hyödyntämiseen tähtäävät palvelut ovatkin kasvussa, on samaan aikaan olemassa entistä polttavampi ilmiöitä ymmärtävän ja selittävän tiedon tarve. Nyt pystymme tarjoamaan asiakkaillemme samasta konsernista erittäin laadukkaan tarjoaman Data Science -palveluista syvällistä ymmärrystä tarjoaviin kvalitatiivisiin tutkimuspalveluihin. Lisäksi eri menetelmien joustava yhdistäminen parhaan ymmärryksen saamiseksi helpottuu merkittävästi. Odotamme synergiaetuja asiakkaillemme ja itsellemme, valottaa Taloustutkimus Oy:n toimitusjohtaja Jari Pajunen kaupan taustoja. ”Olen erittäin iloinen ja ylpeä voidessani toivottaa Inspirans Oy:n työntekijät tervetulleeksi Taloustutkimus-konserniin.”, jatkaa Pajunen.

Inspirans Oy:n toimitusjohtaja Pirjo Ekman puolestaan toteaa: ”Olen perustanut Inspiransin vuonna 1996 ja alusta lähtien tavoitteena on ollut toimia uranuurtajana laadullisen tutkimuksen saralla. Tänä päivänä Inspirans Oy on Suomen johtava kvalitatiivinen tutkimustoimisto. Nyt on aika siirtyä seuraavaan vaiheeseen. Taloustutkimus Oy on paras mahdollinen uusi koti Inspiransille, sillä se tunnetaan kovatasoisesta tutkimusosaamisesta ja eettisesti kestävästä toiminnasta läpi koko prosessin. Viimeisten vuosien aikana juuri Taloustutkimus Oy on noussut suunnannäyttäjäksi markkinatutkimusalalla, joten on todella hienoa päästä mukaan tähän tarinaan. Lisäksi, suurena tutkimusyrityksenä se tarjoaa pientä paremmat resurssit kehittämistyölle ja erityisesti ajatellen menetelmäkehitystä. Tämä tulee avaamaan täysin uusia ja mielenkiintoisia mahdollisuuksia asiakkaillemme.”

Taloustutkimus Oy on Suomen toiseksi suurin markkinatutkimus- ja mielipidemittausyritys, joka ostamalla kvalitatiivisiin tutkimuksiin erikoistuneen Inspirans Oy:n vankistaa asemaansa maamme johtavana sovellettavan tiedon tarjoajana.

Lisätietoja:
Taloustutkimuksen toimitusjohtaja Jari Pajunen, puh. 040 556 9937, jari.pajunen@taloustutkimus.fi
Inspiransin toimitusjohtaja Pirjo Ekman, puh. 050 591 1030, pirjo.ekman@inspirans.fi