Uutiset 31.05.2017
Jaa:

Kissakahvila yllättää kahvilatutkimuksessa

Kissakahvila Helkatti oli tänä keväänä ensimmäistä kertaa mukana Helsingin keskustan kahvilat -tutkimuksessa. Helkatti nousi heti ykköseksi suosittelutodennäköisyydessä eli kahvilan asiakkaat olivat hyvin halukkaita suosittelemaan kahvilaa ystävilleen ja tuttavilleen.

Paikka ei välttämättä kilpaile kahvivalikoimallaan, vaan on ennen kaikkea kissojen ystävien suosikki. Tunnelma kissakahvilassa onkin ainutlaatuinen johtuen jaloissa pyörivistä ja ikkunalla köllöttelevistä nelijalkaisista.

Kissakahvilan tulos kertoo siitä, kuinka tärkeää Helsingin monipuolisessa kahvilakulttuurissa on pystyä erottautumaan valtavirrasta. Viime vuosina kaupunkiin on avattu useita uusia trendikahviloita, kuten Espresso House -ketjun kahvilat ja Johan & Nyström, jotka ovat erottautuneet muun muassa laajoilla kahvivalikoimillaan.

Tilojen ilmapiiri/viihtyisyys ja hinta-laatusuhde ovat jo vuosien ajan olleet tärkeimpiä kahvilan valintaan vaikuttavia tekijöitä. Molemmilla tekijöillä on merkitystä erityisesti 15–34-vuotiaille, jotka myös käyvät kahviloissa usein. Tilojen ilmapiirissä/ viihtyisyydessä ykköseksi nousee Kanavarannassa sijaitseva Johan & Nyström, joka ohittaa nyt monet perinteikkäät kahvilat, kuten Kappeli Cafén ja Strindbergin. Hinta-laatusuhteessa parhaiten menestyvät Picnic-ketjun kahvilat.

Makeiden tuotteiden valikoimassa on yksi kahvila ylitse muiden: Kluuvin Fazer Café. Se on myös tutkituista kahviloista suosituin: 17 % vastaajista käy siellä vähintään muutaman kerran vuodessa. Osa kahviloista profiloituu selvästi nuorten (15–24-vuotiaiden) paikkoina, esim. Forumin Arnolds, Espresso House -kahvilat, Starbucks-kahvilat sekä Citykäytävän Robert´s Coffee.

Helsingin keskustan kahvilat 2017 -tutkimus toteutettiin osana Suur-Helsinki Tänään -tutkimusta maalis–huhtikuussa 2017. Tutkimuksen kohderyhmänä olivat 15–79-vuotiaat Helsingin, Espoon, Kauniaisten ja Vantaan asukkaat, ja vastaajia oli yhteensä yli 1100. Tutkimuksessa arvioitiin 50 Helsingissä sijaitsevaa kahvilaa.

 

Kysy lisää Helsingin keskustan kahvilat -tutkimuksesta:

Merja Lintunen
tutkimuspäällikkö
puh: 010 758 5310
merja.lintunen@taloustutkimus.fi