Uutiset 14.05.2019
Jaa:

Kaupungit ja kunnat matkailukohteina -tutkimus valmistunut

Taloustutkimus tutki alkuvuodesta suomalaisten kotimaan matkailua. Kaupunkilomailu kotimaassa on pysytellyt lähes samoissa lukemissa edelliseen, vuonna 2017 toteutettuun, tutkimukseen verrattuna. Suomalaisista yli puolet on ollut kaupunkilomalla kotimaassa viimeisten 12 kuukauden aikana ja noin puolet aikoo lähteä seuraavien 12 kuukauden aikana. Eniten on lomailtu Helsingissä. Yleisarvosanaltaan parhaan tuloksen saa Tampere.

Yleisin kotimaan kaupunkiloman kesto on edelleen 2–3 päivää. Suurin osa (66 %) vastaajista on käyttänyt autoa viimeksi kotimaassa matkustaessaan.

Tuloksista selviää muun muassa:

  • Missä kaupungeissa on lomailtu viimeisen vuoden aikana
  • Kaupunkien yleisarvosanat suomalaisten mielikuvissa
  • Kaupunkien arviointi erilaisten mielikuvatekijöiden suhteen 
  • Kaupunkien suosittelu
  • Mitä kaupunkeja arvostetaan keskenään

Osana Suomi Tänään -tutkimusta toteutettuun Kaupungit ja kunnat matkailukohteina 2019 -tutkimukseen on vastannut yhteensä 2684 iältään 15–79-vuotiasta suomalaista helmi–maaliskuussa 2019. 

Tutkimuksessa ovat mukana seuraavat 37 kaupunkia tai kuntaa: Espoo, Hamina, Hanko, Helsinki, Hämeenlinna, Ikaalinen, Imatra, Joensuu, Jyväskylä, Kalajoki, Kauhava, Kemi, Kittilä, Kokkola, Kotka, Kuhmo, Kuopio, Kuusamo, Lahti, Lappeenranta, Maarianhamina, Mikkeli, Naantali, Oulu, Pori, Porvoo, Raasepori, Rauma, Rovaniemi, Savonlinna, Seinäjoki, Tampere, Tornio, Turku, Uusikaupunki, Vaasa ja Vantaa. 


Lisätiedot ja tutkimuksen tilaukset: Taloustutkimus Oy, tutkimusjohtaja Outi Salonen, 
puh. 010 758 5425 tai outi.salonen@taloustutkimus.fi