Uutiset 08.01.2018
Jaa:

Kaarina on kunnista ylivoimainen ykkönen

Tämä selviää Taloustutkimuksen tekemästä Kuntien imago 2017 -tutkimuksesta, jossa yritysten toimitus- ja talousjohtajilta kysyttiin mielipiteitä niistä kunnista, joissa yrityksellä on toimintaa.

Kaarina saa parhaimman yleisarvosanan jo kuudetta vuotta peräkkäin.

Kymmenen parhaimmat yleisarvosanan saaneet kunnat:

  1. Kaarina
  2. Kuopio
  3. Seinäjoki
  4. Rauma
  5. Oulu
  6. Helsinki
  7. Vaasa
  8. Joensuu
  9. Nurmijärvi
  10. Ylöjärvi


Tutkimuksessa kysyttiin myös suosittelua NPS-mittarilla eli voiko suositella kuntaa toiselle yritykselle toimipaikaksi. Kaarina nousee ykköseksi myös näissä suositteluarvioissa. Kaarina saa kiitosta erityisesti yrittäjämyönteisyydestä. "Kaupunki on erittäin yrittäjämyönteinen, joustava ja toimii kuin olisivat itsekin yrittäjiä", kommentoi eräs tutkimukseen vastannut johtaja.

Lisäksi tutkimuksessa selvitetään myös mielipiteitä yhdestätoista erilaisesta imagotekijästä. Tarkasteltaessa kaikkia imagotekijöitä yhdessä, kärkisijalle nousee Kaarina. 

Kuntien imago -tutkimuksessa ovat mukana Suomen 36 suurinta kaupunkia ja kuntaa. Tutkimuksessa selvitetään kunnan alueella toimivien yritysten toimitusjohtajilta ja talousjohtajilta mielipiteitä oman kunnan asioista. Haastattelut on tehty puhelininformoituna Internet-kyselynä elo-marraskuun 2017 aikana ja tutkimukseen on vastannut yhteensä 1 456 henkilöä. 

Lisätietoja:
markkinatutkija Hanna-Leena Heinosaari
hanna-leena.heinosaari@taloustutkimus.fi
puh. 010 758 5403