Uutiset 14.05.2019
Jaa:

Jumbo pääkaupunkiseudun paras kauppakeskus

Kärkiviisikko pysyi samana vuoden 2019 Pääkaupunkiseudun kauppakeskukset -tutkimuksessa, mutta järjestys meni uusiksi. Kärkiviisikosta eniten kokonaisarvosanaansa parantanut Jumbo nousi ykköseksi ensimmäistä kertaa tutkimuksen historiassa. Viime vuoden kärkikaksikko – Kamppi ja Forum – ovat nyt sijoilla neljä ja viisi. Tutkimuksessa oli mukana myös uusi kauppakeskus Redi, mutta kenties negatiivisen uutisoinnin siivittämänä se ei ainakaan vielä noussut lähellekään kärkeä kokonaisarvosanalla mitattuna. Monet uudet kauppakeskukset ovat onnistuneet pääsemään kymmenen parhaan joukkoon (tai lähelle sitä) jo ensimmäisenä vuonnaan.

Pääkaupunkiseudun parhaat kauppakeskukset 2019:

  1. Jumbo
  2. Sello
  3. Iso Omena
  4. Kamppi
  5. Forum

Tutkimuksessa kauppakeskuksia arvioitiin myös kahdentoista imagotekijän perusteella. Parhaiten kokonaisuutena, kun kaikki kaksitoista imagotekijää huomioidaan, on onnistuttu jälleen Isossa Omenassa. Iso Omena pärjää tasaisesti eri tekijöissä, sillä se arvioitiin parhaaksi kauppakeskukseksi vain palvelutarjonnassa. Paras myymälävalikoima on tämän tutkimuksen mukaan Jumbossa. Myymälävalikoimalla on saavutettavuuden jälkeen seuraavaksi eniten vaikutusta kauppakeskuksen valintaan – kenties tässä on myös yksi syy Jumbon menestykseen tutkimuksessa. Paras kahvila- ja ravintolatarjonta on edelleen Kampissa ja siisteimmät tilat Ainoassa. Ainoa koetaan myös pääkaupunkiseudun turvallisimmaksi kauppakeskukseksi. Tutkimuksen aineistosta tehdyn erillisen analyysin perusteella nähdään, että siisteys ja viihtyisyys yhdistyvät selvästi turvallisuuteen.

Pääkaupunkiseudun kauppakeskukset 2019 -tutkimus toteutettiin maalis–huhtikuussa 2019. Tutkimuksessa oli mukana 28 kauppakeskusta Helsingistä, Espoosta ja Vantaalta.

Tutkimuksen kohderyhmänä olivat 15–79-vuotiaat Helsingin, Espoon, Kauniaisten ja Vantaan asukkaat. Tutkimukseen vastasi yhteensä 1059 henkilöä. Tutkimuksen tulokset on painotettu alueen väestöä vastaavaksi iän, sukupuolen ja asuinkunnan perusteella.

Ostamalla käyttöönne tutkimuksen tulokset saatte tietää tarkemmin, mm. kuinka kauppakeskuksenne pärjää kokonaisuutena muihin alueen toimijoihin verrattuna ja mitkä ovat kauppakeskuksenne vahvuuksia ja heikkouksia muihin kauppakeskuksiin verrattuna.


Lisätietoa tutkimuksesta >>

Lisätietoja tutkimuksesta antaa myös tutkimuspäällikkö Sirpa Vinni, puh. 010 758 5246 tai sirpa.vinni@taloustutkimus.fi.