Jääkiekko on yhä arvostetuin urheilulaji – jalkapallo kirinyt toiseksi

Jääkiekko on yhä arvostetuin urheilulaji – jalkapallo kirinyt toiseksi

22.04.2020

Jääkiekko on edelleen ensimmäisellä sijalla, kun suomalaisilta kysytään eri urheilulajien arvostusta. Seuraavilla sijoilla sen sijaan on tapahtunut isoja muutoksia. Jalkapalloilu on noussut raketin lailla kolmen vuoden takaisesta tutkimuksesta ja hypännyt viidenneltä sijalta toiseksi. Toinen vahva nousija on koripallo, joka nousi kärkikymmenikön ulkopuolelta kuudenneksi.

Arvostetuimmat urheilulajit

 1. Jääkiekko
 2. Jalkapallo
 3. Yleisurheilu
 4. Ampumahiiihto
 5. Formula 1
 6. Koripallo
 7. Maastohiihto
 8. Ralli
 9. Lentopallo
 10. Tennis

Joukkuelajit elävät tällä hetkellä kukoistustaan – joukkueiden ja yksittäisten urheilijoiden kansainvälinen menestys näkyy tuloksissa. Jopa 40 % suomalaisista uskoo mm. jalkapallon yleisen arvostuksen edelleen kasvavan. Seuraavaksi useimmin uskotaan jääkiekon ja koripallon arvostuksen kasvuun. Näiden jälkeen nousevien lajien listalla on myös uudempia lajeja kuten fitness-urheilu ja cheerleading, joiden arvostuksen nousuun uskoo noin viidennes vastaajista.

Perinteisten suomalaislajien yleisurheilun, maastohiihdon ja ampumahiihdon seuraaminen on edelleen korkealla tasolla, mutta ampumahiihdon ja maastohiihdon yleinen arvostus on sen sijaan laskusuunnassa.

TOP5: Tulevaisuudessa nousevat lajit

 1. Jalkapallo
 2. Jääkiekko
 3. Koripallo
 4. Fitness-urheilu
 5. Cheerleading

Jalkapallon EM-kisat – lähes kolmannes uskoi 
Suomen voittavan avauspelinsä Tanskaa vastaan

Mikäli jalkapallon EM-kisat olisi voitu pelata tulevana kesänä, Suomen maajoukkueella olisi ollut suomalaisten vahva tuki. Helmikuussa lähes kolmannes (28%) jalkapalloa seuraavista suomalaisista uskoi, että Suomi olisi voittanut EM-kisojen avauspelinsä Kööpenhaminassa Tanskaa vastaan. 29 % uskoi tasapeliin ja loput 44 % veikkasi tappiota. Suomen voittoon Venäjästä Pietarin ottelussa uskoi 23 % ja vielä Ranking 1 Belgiaakin vastaan Huuhkajien voittoon uskoi 21 % jalkapalloa seuraavista suomalaisista.


Taloustutkimuksen Suomi Tänään Mielikuvat urheilulajeista 2020 -tutkimuksesta selviää mm. kuinka tiiviisti ja mistä välineistä suomalaiset seuraavat
eri urheilulajeja, millaisia mielikuvia eri lajeihin liitetään ja miten eri lajien arvostuksen uskotaan kehittyvän.

Tutkimus toteutettiin osana Suomi Tänään -internetpaneelitutkimusta, johon vastasi 2 516 15–79-vuotiasta suomalaista helmikuussa 2020.
Edellinen vastaava tutkimus toteutettiin vuonna 2017.

Lisätiedot ja tutkimuksen tilaukset: 
Outi Salonen
Account & Insight Director
050 3306184
outi.salonen@taloustutkimus.fi

 

Arkistoon