Uutiset 04.05.2017
Jaa:

Ikea ja Familon suomalaisten suosituimmat vuode- ja patjamerkit

…mutta jos uuden hankinta olisi nyt ajankohtainen, listan kärjessä olisivat Tempur ja Unikulma sekä nykysuosikeista Ikea.

Ihminen nukkuu noin kolmanneksen elämästään ja siksi patjan valinnassa otetaan huomioon monia eri asioita. Hinnan, laadun ja mukavuuden ohella terveellisyys selän kannalta sekä nukkumisergonomia ovat tärkeimmät valintakriteerit.  

Taloustutkimus selvittää parin vuoden välein minkälaisissa sängyissä suomalaiset nukkuvat, mitä he olisivat valmiita maksamaan uusista ratkaisuista, mistä liikeketjuista uutta todennäköisimmin etsittäisiin, ja minkä merkkiset vuoteet ja patjat olisivat suosituimpia. 

Vuode- ja patjamerkkien Top 10:n muodostavat seuraavat yleisarvosanojen (4-10) keskiarvojen perusteella:

Tempur8,49
Hästens8,27
Unikulma8,20
Familon7,97
Asko Bonnell  7,83
Isku UniGold  7,76
Sotka Piscina            7,62
Jensen7,61
Ikea7,50
Unico7,50


Edellä mainittujen merkkien lisäksi tutkimuksessa arvioitiin myös seuraavien merkkejä: Carpe Diem, Dux, Ekornes/Svane, Hilding Anders, Jysk Dreamzone, Matri, Sotka Viscolux Air ja Stemma Hilding.

Jokaisesta merkistä tutkittiin tunnettuus, käyttö, preferointi, merkkimielikuvat kokonaisuutena ja eri ominaisuuksien osalta: laatu, hinta, muotoilu, mallivalikoima, terveellisyys selän kannalta, allergikoille sopivuus ja mainonnan kiinnostavuus.

Tutkimus toteutettiin osana Suomi Tänään -kirjekyselyä, johon vastasi 3569 iältään 15–79-vuotiasta suomalaista tammi-helmikuussa 2017.

Lisätiedot ja tutkimuksen tilaukset:
Taloustutkimus Oy 
tutkimusjohtaja Merja Tuominen 
puh. 010 758 5402 
merja.tuominen@taloustutkimus.fi