Uutiset 04.10.2017
Jaa:

Hyönteisravinto kiinnostaa pääkaupunkiseudulla

Hyönteisravinto herättää keskustelua ja tunteita. Kun hyönteisten kasvattaminen ja myyminen elintarvikkeeksi sallitaan, voi ruokakaupoista jo ensi vuoden puolella löytyä monenlaisia hyönteisiä eri muodoissa. Mutta haluavatko suomalaiset sirkkoja tai jauhomatoja lautaselleen?

 

Suomi Syö 2017 -tutkimuksen mukaan hyönteisravinto herättää varovaista kiinnostusta. Kotitalouksien elintarvikeostoista päättävistä suomalaisista viidennes on hyönteisravinnon ostamisesta vähintään melko kiinnostuneita. Kaikkein eniten potentiaalia hyönteisravinnolle on pääkaupunkiseudulla ja alle 35-vuotiaiden parissa.

Kiinnostavin hyönteisravinnon muoto on jauhe, mutta erityisesti pääkaupunkiseudulla on kiinnostusta myös kokonaisina (esim. friteerattuina) myytäviin hyönteisiin tai tuotteisiin, joissa hyönteisiä on käytetty tuotteen osana (esim. välipalapatukat tai mysli).

Samaan aikaan vastuullisuuteen liittyvät ilmiöt, kuten luomu- ja Reilun Kaupan tuotteiden käyttö, ovat nousussa, ja toisaalta nyhtökauran ja härkiksen kaltaiset kasvistuotteet ovat löytäneet omat ostajakuntansa. Kenties seuraava tulevaisuuden hittituote onkin luomuheinäsirkat.

Suomi Syö 2017 valmistui syyskuussa. Vastaajina oli lähes 2800 kotitalouden elintarvikkeiden ostamisesta päättävää suomalaista. Suomi Syö tarjoaa laajan tietopaketin tämän hetken kiinnostavista ruokatrendeistä ja ilmiöistä. 

Kysy lisää Suomi Syö -tutkimuksesta Riitta Ristiluomalta, puh. 010 758 5332, riitta.ristiluoma@taloustutkimus.fi ja Merja Lintuselta, puh 010 758 5310, merja.lintunen@taloustutkimus.fi.