Uutiset 10.04.2019
Jaa:

Horeca-rekisteri – yksikkökohtaista tietoa ravintoloista ja suurkeittiöistä

Taloustutkimuksen Horeca-rekisteri on koko elintarvikealalle tärkeä tietolähde, jossa on tiedot noin 17 000 ammattikeittiöstä. Se sisältää sekä yksityisen että julkisen sektorin keittiöitä: kahviloita, ravintoloita, henkilöstöravintoloita, sairaaloita, päiväkoteja, kouluja jne. Toimipaikkojen määrässä suurimmat toimialat ovat päiväkodit ja koulut sekä anniskeluravintolat ja kahvilat.

Horeca-keittiöistä on saatavilla yksikkökohtaisten yhteystietojen lisäksi tietoja toimialasta, keittiötyypistä, keittiön pitäjästä, annosmääristä ja aukiolopäivistä. Rekisteriin on mahdollista lisätä myös asiakasyrityksen oma aluejako. Rekisteri sisältää lisäksi listan ketjupäättäjistä ja kuntien ruokahuoltopäättäjistä yhteystietoineen.

Tietoja voidaan hyödyntää esimerkiksi…
•    Reittiohjelmien ja jakelun suunnittelussa
•    Uusien tuotteiden markkinoinnissa
•    Uusien kohteiden etsinnässä

Myös Horeca-alan yritysimagotutkimukset ja muut markkinatutkimukset (esim. tuoteryhmien/ tuotteiden käyttö ravintoloissa) voidaan toteuttaa nopeasti ja ammattitaitoisesti Taloustutkimuksessa. Erinomainen menetelmä varsinkin haastavan kohderyhmän tavoittamiseen on puhelinhaastattelut, joiden avulla voidaan varmistaa oikeiden haastateltavien tavoittaminen, tavoitellun haastattelumäärän toteutuminen, vastaajajoukon rakenteen kontrolloiminen sekä vastausten saaminen ns. avoimiin kysymyksiin.

Horeca-rekisteriin tehtiin välipäivitys maaliskuussa 2019. Lisätietoja saat tutkimuspäällikkö Merja Lintuselta,
puh. 010 758 5310,  merja.lintunen@taloustutkimus.fi.