Horeca-keittiöt valmistivat vuoden aikana 749 miljoonaa ruoka-annosta

Horeca-keittiöt valmistivat vuoden aikana 749 miljoonaa ruoka-annosta

15.04.2020

Ammattikeittiöiden vuosittain valmistama ruoka-annosten määrä on valtava; eniten ruoka-annoksia valmistavat peruskoulut/lukiot sekä ravintolat. Nähtäväksi jää, palautuuko määrä samalle tasolle koronakriisin jälkeen.

Taloustutkimuksen Horeca-rekisteri 2020 sisältää tietoja yhteensä yli 16 000 ammattikeittiöstä, joissa valmistetaan, lämmitetään tai jaetaan ruokaa tai juomaa. Näistä noin 4 700 on jakelukeittiöitä, joissa ei itsessään valmisteta ruokaa/ juomaa, vaan ne tulevat keittiöön valmiina. Lasten päiväkodeista valtaosa on jakelukeittiöitä.

Valmistuskeittiöistä 67% on osakeyhtiöitä tai yksityisiä liikkeenharjoittajia. Annosmääristä niiden osuus on noin puolet. Alueellisesti tarkasteltuna eniten ammattikeittiöitä on Uudenmaan maakunnassa, jossa vuosittainen ruoka-annosten määrä on yli 212 miljoonaa.

Taloustutkimuksen Horeca-rekisteri on koko elintarvikealalle tärkeä tietolähde. Se sisältää sekä yksityisen että julkisen sektorin keittiöitä: kahviloita, ravintoloita, henkilöstöravintoloita, sairaaloita, päiväkoteja, kouluja jne. Horeca-keittiöistä on saatavilla yksikkökohtaisten yhteystietojen lisäksi tietoja toimialasta, keittiötyypistä, keittiön pitäjästä, annosmääristä ja aukiolopäivistä. Rekisteriin on mahdollista lisätä myös asiakasyrityksen oma aluejako.

Horeca-rekisterin viimeisin päivitys valmistui maaliskuussa 2020.
Lisätietoja saat Merja Lintuselta, puh. 010 758 5310, merja.lintunen@taloustutkimus.fi.

Horeca-rekisterin tietosuojasta on lisätietoa nettisivuillamme.
 

Arkistoon