Uutiset 04.10.2017
Jaa:

Brändien arvostus -tutkimuksen kärjessä tutut brändit – Avainlippu ensimmäistä kertaa kymmenen joukossa

Brändien arvostus -tutkimuksen kymmenen kärkeen nousi ensimmäistä kertaa kotimaisuudesta kertova Avainlippu. Myös Iittala palasi vuoden tauon jälkeen kymmenen arvostetuimman joukkoon. Muutoin kärjen ovat miehittäneet tutut brändit. Fazerin Sininen, Fiskars ja Fazer ovat jo viidettä vuotta peräkkäin kärkikolmikossa.


Tuotteen alkuperästä, tuotantotavasta tai ravitsemuksellisesta laadusta kertovat merkit olivat muutoinkin kovassa nousussa vuonna 2017. Kymmenen kärjessä oli ensimmäistä kertaa peräti kolme ko. merkkiä ja terävimmän kärjen takana sijoitustaan nostivat selkeästi myös Puhtaasti Kotimainen (Sirkkalehtimerkki) sekä Sydänmerkki.

Rengasbrändit ovat saaneet kuluttajilta anteeksi testeihin liittyviä epäselvyyksiään, sillä sekä Nokian Renkaiden että Nokian Hakkapeliitan arvostukset ovat lähteneet selvään nousuun viime vuoden ”romahduksen” jälkeen. Myös perinteinen Nokia-brändi on taas suomalaisten mielissä positiivisella tavalla, sillä brändi on huikean nousunsa jälkeen jo lähes 200 arvostetuimman joukossa. Matkaa toki on vielä Nokia-brändin vuosituhannen vaihteen tuloksiin. Nokia on parhaimmillaan ollut Suomen toiseksi arvostetuin brändi.

Hiljattain uutisointiin Angry Birds -oheistuotteiden heikosta myynnistä Suomessa. Sama trendi näkyy myös Brändien arvostus -tutkimuksessa, jossa Angry Birds oli koko tutkimuksen suurin putoaja.

Täysin uusista mukana olleista brändeistä mielenkiintoinen taistelu käytiin kahden sinappibrändin – Turun Sinappi ja Auran Sinappi – kesken. Voiton vei tällä kertaa niukasti ”paluumuuttaja” Turun Sinappi.

Brändien arvostus 2017 TOP 10

  1. Fazerin Sininen
  2. Fiskars
  3. Fazer
  4. Lego
  5. Joutsenmerkki
  6. Abloy
  7. Hyvää Suomesta -merkki
  8. Avainlippu
  9. Valio voi
  10. Iittala


Taloustutkimus ja Markkinointi & Mainonta -lehti toteuttivat perinteisen Brändien arvostus -tutkimuksen jo 21. kerran. Tutkimuksessa on mukana vuosittain noin tuhat brändiä. Tutkimus selvittää, miten suomalaiset arvostavat eri brändejä ja yrityksiä. Tänä vuonna tutkimuksessa selvitettiin ensimmäistä kertaa myös brändien suosittelua NPS-mittaria hyödyntäen.

Tilaamalla räätälöidyn brändiraportin saatte tietää, miten brändinne sijoittuu suhteessa kaikkiin muihin tutkittuihin brändeihin ja mikä on brändinne asema kilpailijoittenne joukossa.

Lisätietoja Brändien arvostus -tutkimuksesta löydät täältä>>


Lisätietoja tutkimuksesta:

tutkimuspäällikkö Sirpa Vinni
sirpa.vinni@taloustutkimus.fi
puh. 010 758 5246

Ota yhteyttä!

Katso tutkitut brändit tästä!