Uutiset 13.02.2018
Jaa:

Ammattikeittiöissä arvostetaan eniten Valiota

Taloustutkimuksen Food Service Feedback 2017 -tutkimuksessa ammattikeittiöt antavat myönteisintä palautetta Valiolle: se saa parhaan yleisarvosanan ja erinomaisen nettosuositteluindeksin. Valio on ykkösenä muun muassa toimitusvarmuudessa ja toiminnan vastuullisuudessa. Tutkimuksessa pärjäävät hyvin myös Atria, Saarioinen ja Fazer Leipomot.

Tukkuliikkeistä arvostetuin on Kespro. Kespron aktiivinen yhteydenpito ravintoloihin ja ammattikeittiöihin näkyy tuloksissa: yritys on ykkönen palveluhalussa, asiakkaan liiketoiminnan ymmärtämisessä, tuotetuntemuksessa ja ongelmatilanteiden selvittämisessä.

Toimitusvarmuus ja tuotteiden hinta-laatusuhde ovat tärkeimmät kriteerit elintarvikkeiden tavarantoimittajia valittaessa. Aiempaan verrattuna tuloksissa nousee entistä tärkeämmäksi valintakriteeriksi tuotetietojen saatavuus; tuotetietoja etsitään monista lähteistä, erityisesti yritysten www-sivujen kautta, mutta myös yritysten edustajilta ja ammattilehdistä.

Myös raaka-aineiden kotimaisuuden ja ympäristöasioiden huomioimisen merkitys on nousussa. Tämä näkyy luomutuotteiden ja lähiruokatuotteiden käytön yleistymisenä ammattikeittiöissä. Nyt noin neljä kymmenestä keittiöstä käyttää luomutuotteita vähintään viikoittain, lähiruokatuotteita puolestaan käyttää lähes puolet keittiöistä viikoittain.

Food Service Feedback toteutettiin loppuvuodesta 2017, ja se valmistui tammikuussa. Tutkimukseen vastasi noin 600 ammattikeittiöiden hankinnoista päättävää henkilöä. Tutkimuksessa arvioitiin yhteensä lähes 50 elintarvikealan ja muiden toimialojen yritystä.

Kysy lisää Food Service Feedback -tutkimuksesta
tutkimuspäällikkö Merja Lintuselta, p. 010 758 5310, merja.lintunen@taloustutkimus.fi tai
tutkimuspäällikkö Reija Koskelalta, p. 010 758 5298, reija.koskela@taloustutkimus.fi.