Uutiskirje 1/2011

Uutiskirje 1/2011

Ajankohtaista

Markkinatutkimus elpyy verkkaisesti

Markkinatutkimusliiton jäsenyritysten yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2010 kasvoi 3,3 % ollen 53,2 M€. SMTL:n 12 jäsenyritystä vastaa noin 60 % alan kokonaisliikevaihdosta.  Matkaa on kuitenkin taantumaa edeltävään tasoon, sillä vuonna 2008 liiton jäsenten liikevaihto oli peräti 59,3 miljoonaa euroa.
Lue lisää...

Asuntokiinteistöjen korjausrakentaminen Pietarin kaupungissa

Pietarissa asuintalojen yhteistilojen sekä asuntojen korjaamisessa on suuri korjausvelka samalla kun kaupungissa on paljon purkuvalmiita kohteita. Mitä mahdollisuuksia akuutti korjaustarve tarjoaa suomalaisille rakennusalan yrityksille? Tätä kysymysaihetta selvitetään tekeillä olevassa tutkimuksessa, joka on ainoa tässä laajuudessa tehtävä tutkimus ja tilannearvio Pietarin asuntokiinteistöjen korjausrakentamisesta. Tutkimus tarjoaa hyödyllistä tietoa rakentamisen palveluja, rakennustuotteita ja kiinteistöpalveluja tarjoaville yrityksille.
Lue lisää...


Tutkittua tietoa

Yhä useampi suomalaisen surffaa verkossa matkapuhelimellaan

Lähes kaikilla 15—79-vuotiailla suomalaisilla on käytössään matkapuhelin. Sen käyttö on tänä päivänä hyvin monipuolista – matkapuhelin toimii niin kamerana, sähköpostien lähettämisessä, musiikkisoittimena kuin nettiselaimenakin. Kaikkiaan internetin käyttö matkapuhelimella lisääntyy tasaisesti. Kaikista suomalaista vajaa kolmannes on käyttänyt internetiä matkapuhelimensa nettiselaimella ainakin joskus. Käyttäjien määrä on lisääntynyt edellisvuodesta, kuten käyttötiheyskin.
Lue lisää...